Mühren andermaal goudhaantje bij nipte bekerzege AZ

AZ heeft zich ten koste van FC Emmen geplaatst voor de achtste finale van het toernooi om de KNVB-beker: 1-0. Een doelpunt van invaller Robert Mühren was genoeg voor de Alkmaarders in het eigen AFAS Stadion.

De laatste keer dat AZ drie punten overhield aan een wedstrijd was op 21 september. De Alkmaarders waren destijds in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi met 1-4 te sterk voor FC Lienden. Daarna volgden nederlagen tegen Zenit Sint-Petersburg, Maccabi Tel Aviv (Europa League) en FC Groningen (competitie) en gelijke spelen tegen Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam en Vitesse.

Ook tegen FC Emmen stond er halverwege een gelijke stand op het scorebord. AZ, dat met Wout Weghorst als spits speelde, kreeg wel de beste kansen in de eerste 45 minuten. Aan de andere kant was FC Groningen-jeugdexponent Henk Bos gevaarlijk voor de nummer negen van de Jupiler League.

Van den Brom greep na 62 minuten in door Mühren en Muamer Tankovic in te brengen voor Alireza Jahanbakhsh en Dabney dos Santos. Mühren had slechts honderd tellen nodig om zijn stempel te drukken. De 27-jarige spits schoot raak uit een voorzet van Iliass Bel Hassani.

AZ-doelman Sergio Rochet moest in het restant van de wedstrijd nog een aantal keer handelend optreden na pogingen van onder anderen Viktor Maier en Tim Siekman, maar hield zijn doel schoon, waardoor AZ eindelijk weer eens kon juichen.