Mr Bee zet deuren AC Milan open voor Doyen Sports

Reacties

De overnamesoap bij AC Milan nadert zijn ontknoping. De gevallen Italiaanse topclub komt spoedig in handen van Bee Thaechaubol, bijgenaamd Mr Bee. De Thaise zakenman brengt behalve veel geld ook een nieuwe partner binnen: Doyen Sports.

Mr Bee zet deuren AC Milan open voor Doyen Sports

De hechte relatie tussen Mr Bee en het investeringsfonds uit Malta werd bekend toen Nelio Lucas (foto), het hoofd van de sportafdeling van Doyen, aanschoof bij de onderhandelingen met eigenaar Silvio Berlusconi en directeur Adriano Galliani. 'Hij is mijn vriend', gaf Taechaubol toe bij Sky Sport Italia, om daar aan toe te voegen dat hij niet betrokken was bij de overname.

Milan werkte al samen met Doyen, maar door de komst van Mr Bee worden de banden nog verder aangehaald. De Maltese firma treedt op als zaakwaarnemer voor spelers, maar investeert ook in transferrechten. Dat is een bijzonder lucratieve business voor Lucas en consorten. Milan kan gebruikt gaan worden als etalage om beloftevolle voetballers van Doyen te stallen, alvorens te cashen bij een transfer.

Radamel Falcao is een van de parels uit de stal van Doyen Sports. De overname door Mr Bee maakt het plots heel aannemelijk dat hij volgend seizoen voor AC Milan speelt.
Radamel Falcao is een van de parels uit de stal van Doyen Sports. De overname door Mr Bee maakt het plots heel aannemelijk dat hij volgend seizoen voor AC Milan speelt.

Het is niet verwonderlijk dat direct spelers uit de stal van Doyen gelinkt worden aan een transfer naar Milan. Onder meer Felipe Anderson (Lazio), Radamel Falcao (Manchester United) en het Braziliaanse wonderkind Gabriel Barbosa (Santos) zouden in beeld zijn bij de Rossoneri.

De invloed van Doyen lijkt overigens niet beperkt te blijven tot spelers. Italiaanse media melden namelijk dat trainer Filippo Inzaghi na dit seizoen vervangen gaat worden door Julen Lopetegui. De Spaanse oefenmeester heeft dit seizoen bij FC Porto bewezen dat hij spelers uit de stal van Doyen uitstekend kan ontwikkelen. De Maltese firma ziet hem daarom graag in San Siro werken.

Zo staat de deur van het Italiaanse voetbalinstituut ineens wagenwijd open voor de invloeden van Doyen Sports. Mr Bee is ervan overtuigd dat beide partijen hier beter van worden. 'Milan is een legendarische club die in de hele wereld bekend is. Ons doel is om weer te gaan winnen. Niet alleen in de Serie A, maar ook in de Champions League. Berlusconi en ik gaan ons uiterste best doen voor Milan en zijn supporters.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.