Moyes: 'We moeten ons nu richten op de competitie'

Everton-trainer David Moyes is teleurgesteld in het optreden van zijn ploeg in het FA Cup-duel met Reading. The Toffees werden volgens de Schotse coach dinsdag volkomen terecht met 1-0 uitgeschakeld door de tweededivisionist.

Moyes: 'We moeten ons nu richten op de competitie'

'We speelden erg slecht. Verdedigend waren we onthutsend zwak en aanvallend brachten we te weinig. Reading speelde vanuit een goede organisatie en was de terechte winnaar. Ze bleven continu achter de bal en waren snel in de omschakeling. Naarmate het duel vorderde werden we steeds wanhopiger en gingen we geforceerd zoeken naar de gelijkmaker', vertelde de Schot na afloop van het duel.

Everton moet zich nu volledig focussen op de Premier League. 'Het is een enorme teleurstelling voor ons. We hebben in de vorige rondes goed gespeeld en dan is het zonde dat één totale offday je fataal wordt. We speelden thuis, maar hebben hier niet ons voordeel uit kunnen trekken. We moeten ons nu volledig richten op de competitie. Daarin is nog de nodige progressie te boeken. We moeten zorgen dat we de komende weken punten gaan pakken.'

Er is meer slecht nieuws voor Everton. Marouane Fellaini zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen voor de Engelsen. De Belgische middenvelder heeft last van een enkelblessure en ontkomt niet aan de operatietafel. 'Marouane zal dit seizoen niet meer binnen de lijnen komen. Hij wordt maandag geopereerd', aldus Moyes na afloop van het duel.

Moyes kan de komende weken ook geen beroep doen op de diensten van Tim Cahill. De Australiër heeft last van een voetblessure en staat de komende drie weken aan de zijlijn.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's