Moyes: 'Schandalige en ongelooflijke beslissing van Webb'

Na het teleurstellende verlies op eigen veld tegen Tottenham Hotspur heeft Manchester United-manager David Moyes met het beschuldigende vingertje gewezen naar scheidsrechter Howard Webb.

Moyes: 'Schandalige en ongelooflijke beslissing van Webb'

Webb was vorige week onderwerp van gesprek na zijn leiding van de confrontatie Chelsea-Liverpool, waarbij de arbiter vooral onder vuur lag voor het niet geven van strafschoppen.

Moyes kan daarover meepraten. De manager van Manchester United voelde zich bestolen door Webb, die de thuisploeg een 'zekere' penalty onthield. 'Het is schandalig. Het is een ongelooflijke beslissing, zelfs waarschijnlijk de slechtste arbitrale beslissing die ik heb meegemaakt.'

Moyes had het over de actie van Tottenham-keeper Hugo Lloris die Ashley Young omver kegelde in het strafschopgebied, zonder dat er een sanctie volgde. 'Het was roekeloos en te laat, en het was in het zestienmetergebied. Ik weet niet wat ik meer moet zeggen. Als je hier geen penalty voor geeft, dan zien we er geen enkele meer dit seizoen.'

De beslissing van Webb was des te pijnlijker voor Manchester United, omdat het daarmee de uitgelezen kans op de gelijkmaker werd ontzegd. Door de nederlaag moet de regerend kampioen genoegen nemen met een bijrol in de titelrace.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen