Moyes reageert op ontslag: 'De trots overheerst'

Reacties

De bij Manchester United ontslagen manager David Moyes heeft via de Britse trainersvakbond voor het eerst gereageerd op zijn vertrek. De Schot deed dat in stijl.

Moyes reageert op ontslag: 'De trots overheerst'

'Om als manager van Manchester United aangesteld te worden... Dat is iets waar ik heel trots op ben, en zal blijven. Ik heb er geen seconde over getwijfeld om de kans te grijpen. Het was een zware baan, maar daar hebben mijn staf en ik onze ogen nooit voor gesloten. Ik bedank iedereen voor hun toewijding en loyaliteit gedurende het seizoen', wist Moyes.

'We waren volledig gefocust om het eerste elftal fundamenteel her op te bouwen. Op hetzelfde moment moesten er echter ook resultaten geboekt worden in de Premier League en Champions League. De resultaten waren niet zoals Manchester United en de fans gewend zijn. Ik kan hun frustratie daarom goed begrijpen.'

'In mijn korte tijd bij de club heb ik geleerd hoe speciaal Old Trafford is. Ik wil alle medewerkers van de club bedanken dat ze mij vanaf dag één zo hebben betrokken bij Manchester United. Ik voelde me onderdeel van de familie. Uiteraard wil ik de fans die me gedurende het seizoen gesteund hebben ook bedanken. Ik wens jullie een mooie toekomst met Manchester United toe.'

Trots
'Ik zal altijd zeggen dat een manager gedurende zijn carrière nooit uitgeleerd is en deze schat aan ervaring als coach van Manchester zal ik daarom ook meenemen. Ik ben trots dat ik de club naar de kwartfinale van de Champions League heb geleid en ik ben Sir Alex Ferguson dankbaar voor zijn geloof in mij en de mogelijkheid die hij me gaf om hier manager te zijn.'

Moyes werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van Sir Alex. Waar hij zich bij Everton had opgewerkt tot kroonprins van het Britse trainersgilde, kon hij die belofte bij de Engelse recordkampioen nooit waarmaken. Dat leidde ertoe dat de club hem ontsloeg en de Schot ondanks een nog doorlopende verbintenis tot medio 2019 ontsloeg.

Ryan Giggs, die onder Moyes assistent en trainer was, neemt voorlopig de honneurs waar en krijgt steun van Paul Scholes. Door de zeer teleurstellende resultaten dreigt United voor het eerst sinds lange tijd naast Europees voetbal te gaan grijpen.

Overigens staat de verklaring van Moyes haaks op wat de kranten in Engeland melden. Volgens diverse bronnen zou de Schot immers witheet zijn over zijn ontslag. Ook de LMA, de Engelse trainersvakbond, spreekt schande van de manier waarop Moyes zijn ontslag heeft gekrogen. Volgens de League Managers Association heeft Man Utd onprofessioneel gehandeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.