Moyes moet nog wat wennen, opstappen kost Veh miljoenen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Moyes moet nog wat wennen, opstappen kost Veh miljoenen

 David Moyes erkende onlangs al dat hij nog even moet wennen bij Real Sociedad. De Engelsman debuteerde als coach van de Basken en riep tijdens het duel bij Deportivo La Courna (0-0) zaterdag herhaaldelijk: Stefano! Laat er nu bij Sociedad nou net geen speler met die voornaam onder contract staan.

Armin Veh is tegelijkertijd een man met en zónder ballen. Hij stapte immers op bij VfB Stuttgart, waar hij nog een contract tot medio 2016 had en inmiddels al Huub Stevens als opvolger kreeg. Volgens BILD deed Veh met het opstappen dus afstand van liefst drie miljoen euro. Menig trainer had, zeker gezien het ontbreken van een clausule, netjes op het salaris gewacht totdat de club maatregelen zou nemen. Veh deed dat dus niet, een zeldzame actie. Maar wel een dure. (BILD)

'Ik ben hier niet voor Bayern, maar om Arjen Robben weer te zien.'
• Maandag meldden we al dat niemand minder dan Louis van Gaal zich had gemeld in het hotel van zijn voormalige werkgever Bayern München. De coach van Manchester United was er niet om te spreken over de transfer van Xherdan Shaqiri maar om een oude vriend even te begroeten. Robben was onder Van Gaal bij het Nederlands elftal op het WK de grote uitblinker. (BILD)

• Johan Cruijff mag het er dan niet mee eens zijn, Robin van Persie begrijpt dat spelers uit emotie en blijdschap hun shirt uittrekken na een goal. Ajacied Ricardo Kishna kreeg de nodige kritiek van Cruijff nadat hij op genoemde wijze zijn goal tegen SC Heerenveen vierde. 'Maar je bent het even helemaal kwijt op zo'n moment en het is moeilijk dan je emoties in bedwang te houden', aldus Van Persie, die zelf tegen Chelsea zijn late gelijkmaker vierde door zijn shirt uit te trekken. (BT Sports).

'Ik ben beledigd en wil er eigenlijk niet verder op ingaan.'
Fabio Capello bespreekt de aanval die zijn voormalig assistent Christian Panucci in La Gazzetta dello Sport deed. De voormalig verdediger was sinds 2012 de rechterhand van de bondscoach van Rusland, maar stapte vorige maand op. Panucci was niet betaald en werkte al sinds het WK zonder contract. Hij spreekt in de roze sportkrant van een schrijnend gebrek aan steun van Capello, die dondersgoed wist dat Panucci enkele mooie baantjes had laten lopen.' (Sky Sport Italia)

'De volgende stap is een officieel debuut voor Feyenoord'
Lucas Woudenberg bezegelde dinsdag zijn contractverlenging tot medio 2017 bij Feyenoord. De linksback hoopt nu zo snel mogelijk zijn debuut te maken. (clubwebsite)

• Daar is-ie weer: de provocerende José Mourinho. In de aanloop naar het uitduel met Schalke 04 in de Champions League richtte hij tijdens de persconferentie zijn pijlen op de manager aldaar: Roberto Di Matteo, die in het verleden bij de Londenaren clubgeschiedenis schreef door voor het eerst de Champions League-beker bij te zetten in de prijzenkast van de club. Mourinho vertelde daar geenszins van onder de indruk te zijn. 'Dat hoeft helemaal niet het gevolg van fantastisch werk te zijn. Je kunt de Champions League winnen in een slecht seizoen', aldus de Portugees, die doelde op het vermogen om juist in de onvoorspelbare knock-outduels te pieken. 'Je kunt dan in de competitie ook gewoon vijfde of zesde worden, zoals Liverpool al eens deed.

'Ik heb er geen spijt van dat ik ben gestopt als international. Ik ben altijd tweede keus geweest. Eerst had ik Henrik Larsson voor me en later kwam Zlatan Ibrahimovic. Als ik international was gebleven, had ik vrijwel altijd op de bank gezeten achter Zlatan. Daar had ik geen zin in. Die taak kun je beter aan een jonge speler geven, zodat hij Zlatan ooit op kan volgen.'
• Vanwege zijn goede prestaties bij Malmö wordt er in Zweden gesproken over een terugkeer van Markus Rosenberg in het nationale elftal. De ex-speler van Ajax heeft echter totaal geen trek in een rol in de schaduw van Zlatan Ibrahimovic.

• Een nieuw hoofdstuk in het boek dat Bizarre Blessures heet. We danken dit verhaal aan de Chileense media, die schrijven dat Arsenal-spits Alexis Sánchez tegen een burn-out aan zit. De reden? Hij zou uitgeput zijn door het bedrijven van de liefde met zijn vrouw Laia Grassi. Laten we het bericht vooral met een korreltje zout nemen, vermakelijk is het wel. Een onderzoekje op Google leert overigens dat Sánchez zich niet hoeft te schamen voor zijn eega.

• Bojan Krkic senior meent dat hij iets te weinig credits krijgt voor zijn scoutingswerk voor Barcelona uit het verleden. De scout stelt immers dat hij de Catalaanse grootmacht adviseerde Thibaut Courtois en Raphaël Varane op jeugdige leeftijd vast te leggen. De vader van voormalig Ajacied Bojan stelt dat Viktor Fischer ook ooit dicht bij een overgang naar Camp Nou was. 'Wij konden hem voor 1,4 miljoen euro halen', aldus Krkic senior, die de Deen naar Ajax zag verkassen door een in zijn ogen te lakse houding van Barcelona. (Cadena SER)

'Het zal nog wel zeshonderd jaar duren voordat zijn record weer verbroken wordt.'
• Ex-Barcelona-trainer Josep Guardiola feliciteerde voormalig pupil Lionel Messi met zijn eretitel topscorer aller tijden in de Spaanse competitie, die hij overnam van Telmo Zarra. Overigens sprak Guardiola ook een andere hoop uit. 'Ik hoop dat Messi zijn loopbaan afsluit bij Barcelona', aldus de coach van Bayern over de recent aangezwengelde geruchtenstroom.

• We besluiten met een grappig beeld uit een boekhandel te Liverpool. De eigenaar besloot wat extra attributen in te zetten om de biografie van Luis Suarez te verkopen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.