Moutinho volleert Wolves naar knappe zege bij Man United

Reacties

Wolverhampton Wanderers heeft Manchester United maandagavond verslagen in de Premier League. De ploeg van Bruno Lage creëerde over heel de wedstrijd volop kansen, maar kon pas in de slotfase juichen dankzij veteraan João Moutinho.

Moutinho volleert Wolves naar knappe zege bij Man United
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 1
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Bij United kwam verdediger Phil Jones voor het eerst sinds ruim twee jaar weer in actie en bleef Donny van de Beek heel het duel op de bank. In defensief opzicht mocht iedereen bij United doelman David De Gea bedanken dat de schade beperkt bleef. De doelman ontpopte zich tot een ware kwelgeest voor de bezoekers met enkele fraaie reddingen. De Spaanse keeper had in de openingsfase onder meer goede antwoorden op de pogingen van Daniel Podence en Raúl Jiménez.

Kort daarna redde De Gea fraai op de volley van Rubén Neves. United kwam nauwelijks voor het Wolves-doel en moest vooral alle zeilen bijzetten om geen tegengoal te incasseren. Dat The Red Devils hier in het eerste bedrijf in slaagden, was een klein mirakel te noemen. Wolves had liefst vijftien doelpogingen in de eerste helft, goed voor een seizoenrecord dat zij delen met Arsenal. De Noord-Londenaren kwam op bezoek bij Leeds op 18 december eveneens tot vijftien doelpogingen.

Na rust kwam United meer uit zijn schulp en was er van een eenzijdige wedstrijd geen sprake meer. Bruno Fernandes, die tot ongenoegen van de joelende thuisfans Mason Greenwood had vervangen, leek de ban te gaan breken. Leek, want zijn poging spatte uiteen op de lat. Een minuut later zag Cristiano Ronaldo een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel.

Zeldzame goal
Wolves, dat in de laatste zeven Premier League-wedstrijden slechts twee keer wist te scoren, kreeg in de 83ste minuut alsnog redenen tot juichen. Moutinho schoot met een harde knal vanaf de rand van het strafschopgebied hard raak, wat voor United-interim manager Ralf Rangnick de eerste nederlaag betekende sinds zijn komst naar de club. Door de zege is Wolves United in de stand op de ranglijst op drie punten genaderd. United staat zevende in de Premier League, Wolves staat op de achtste plek.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
Manchester United
38
16
10
12
57-57
0
58
7
West Ham United
38
16
8
14
60-51
+9
56
8
Leicester City
38
14
10
14
62-59
+3
52
9
Brighton & Hove Albion
38
12
15
11
42-44
-2
51
10
Wolverhampton Wanderers
38
15
6
17
38-43
-5
51
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.