Moutinho en Anderson Polga fit genoeg voor Twente-thuis

Anderson Polga is op tijd hersteld voor de ontmoeting van Sporting met FC Twente. Ook over João Moutinho was er goed nieuws uit de ziekenboeg.

Moutinho en Anderson Polga fit genoeg voor Twente-thuis

Anderson Polga (foto) liet twee dagen de training schieten vanwege een knieblessure, maar dat weerhoudt hem er niet van woensdag tegen FC Twente aan te treden. De Braziliaanse verdediger werkte dinsdagochtend een training af.

De schrik sloeg om het hart toen Moutinho de training moest afbreken en ondersteund door fysiotherapeut Sérgio Candeias het veld verliet. De middenvelder is een van de belangrijke krachten bij Sporting. Maar nader onderzoek nam de vrees voor een zware blessure weg. Trainer Paulo Bento nam Moutinho op in zijn 21-koppige wedstrijdselectie.

Sporting ontvangt FC Twente woensdag in de derde voorronde van de Champions League. Volgens Simon Vukcevic, die een lichte voetblessure achter zich heeft gelaten, is uitschakeling voor de Portugezen uit den boze. 'Maar we denken niet eens aan het missen van de Champions League', aldus de Montenegrijn op de UEFA-website. 'Onze natuurlijke plaats is de groepsfase.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen