Mourinho ziet doelpuntloos gelijkspel in Duitse kraker

Reacties

De Duitse topper tussen Hertha BSC en Borussia Dortmund is in een gelijkspel geëindigd. De nummers twee en drie vonden allebei het net niet in Berlijn.

Mourinho ziet doelpuntloos gelijkspel in Duitse kraker

Precies een jaar terug bezetten Hertha en Dortmund de onderste twee plekken in de Bundesliga, maar in het seizoen 2015/16 is alles anders. Hertha ontpopte zich tot revelatie en begon aan het duel met Dortmund als nummer drie. Dortmund lijkt de enige ploeg die het titelfeest van Bayern München nog zou kunnen bederven.

Hertha en Dortmund hielden elkaar evenwel gedurende negentig minuten in de tang. Dat zag ook José Mourinho, die vanaf de tribune in Berlijn toekeek. Hertha, dat zonder Roy Beerens in de wedstrijdselectie aantrad, was in de slotfase nog dicht bij de eerste zege van 2016. Een schot van voormalige Feyenoorder Salomon Kalou (foto) ging maar rakelings naast. Hoewel Hertha in de eerste twee duels van 2016 ook gelijkspeelde, is de ploeg van Pál Dárdai inmiddels al wel zes competitiewedstrijden op rij ongeslagen.

Bij Dortmund kon ook Pierre-Emerick Aubameyang het verschil niet maken. Daardoor staat de spits, die na 72 minuten gewisseld werd, na twintig duels nog op twintig doelpunten. Dortmund is door het gelijkspel een puntje ingelopen op Bayern, maar moet vrezen dat Der Rekordmeister  later vandaag wint op bezoek bij Bayer Leverkusen en het gat vergroot naar tien punten. Het verschil tussen Hertha en Dortmund is nog steeds tien punten in de Bundesliga.

José Mourinho, naast Dortmund-bestuurder Hans-Joachim Watzke, zag in Berlijn geen doelpunten.
José Mourinho, naast Dortmund-bestuurder Hans-Joachim Watzke, zag in Berlijn geen doelpunten.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.