Mourinho zet verhoudingen op scherp in aanloop naar topper

Reacties

José Mourinho weigert in aanloop naar de Premier League-topper van zaterdag tegen Manchester City een persconferentie te geven. Daarmee zet de manager van Chelsea andermaal, als reactie op een reeks gebeurtenissen, de verhoudingen in de Premier League op scherp.

Mourinho zet verhoudingen op scherp in aanloop naar topper

Na stevige kritiek aan het adres van het Engelse scheidsrechterskorps kreeg Mourinho woensdag nog een boete van dertigduizend euro van de Engelse voetbalbond (FA). Mourinho hekelde na het duel met Southampton (1-1) de gehele arbitrage en sprak zelfs van een campagne tegen Chelsea, zoals hij eerder dit seizoen ook al geregeld zijn onvrede over de scheidsrechters uitsprak.

Daar kwam deze week de mogelijke schorsing van topscorer Diego Costa overheen. De fysiek sterke spits van Chelsea ging dinsdagavond in de fout tijdens het League Cup-duel met Liverpool. Hij maakte een harde overtreding op Emre Can. Een dag later stelde de FA op basis van televisiebeelden een onderzoek naar de niet waargenomen overtreding in, waardoor hem een schorsing én eventuele afwezigheid tegen City boven het hoofd hangt. De Premier League-topscorer (zeventien goals) heeft in een verklaring laten weten zich niet te hebben schuldig gemaakt aan ontoelaatbaar gedrag en wordt daarbij door zijn club gesteund, waardoor zijn meedoen zaterdag nog steeds onzeker is. Voor dergelijke vergrijpen staat normaliter een schorsing van drie duels.

De recente ontwikkelingen blijken voor Mourinho en Chelsea aanleiding om de persconferentie, in principe een vaste afspraak voorafgaand aan een competitiewedstrijd, over te slaan.

Zaterdagavond om 18.30 uur nemen The Blues het in eigen huis op tegen directe concurrent Manchester City, dat koploper Chelsea volgt op vijf punten. De strijd buiten het veld is dus reeds begonnen, een tactiek die Mourinho er wel vaker op nahoudt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.