Mourinho zet Schweinsteiger uit selectie

Reacties

José Mourinho probeert Bastian Schweinsteiger weg te werken bij Manchester United. De Duitse middenvelder is teruggezet naar de beloften.

Mourinho zet Schweinsteiger uit selectie

Dat melden diverse Duitse en Engelse media. Schweinsteiger heeft zijn kluisje in de kleedkamer van het eerste elftal van United moeten uitruimen omdat Mourinho geen enkele rol meer voor hem ziet in de hoofdmacht. Tobias Schweinsteiger, de broer van de United-speler, liet zich op Twitter al verbolgen uit over de harde maatregel van de Portugese manager.

Daarmee draait het Engelse avontuur van de 32-jarige Schweinsteiger uit op een fiasco. Hij kwam een jaar geleden op voorspraak van Louis van Gaal naar Old Trafford, maar mede door blessureleed kwam hij niet verder dan achttien basisplaatsen in de competitie. Desondanks riep bondscoach Joachim Löw hem op voor het EK, waarop hij vijf wedstrijden speelde waarvan vier als invaller.

Schweinsteiger heeft nog een contract tot medio 2018 en wordt in verband gebracht met een transfer naar AC Milan en Internazionale. De routinier speelde voor zijn komst naar United in dertien seizoenen 342 competitieduels voor Bayern München, waarmee hij acht keer kampioen werd en eenmaal de Champions League won.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.