Mourinho zet deur naar China open voor Rooney

Reacties

José Mourinho is niet van plan om een eventueel vertrek van Wayne Rooney naar China tegen te houden. De manager van Manchester United zou het zelfs wel begrijpen als de aanvaller in de zomer naar Azië verkast.

Mourinho zet deur naar China open voor Rooney

'Ik ben niet iemand die kritiek uit op spelers die voor China kiezen. Het salaris is reusachtig en de ervaring kan ook interessant zijn. De spelers moeten het zelf weten, want het is hun carrière en leven', zei Mourinho zondagavond tegen The Mirror.

De laatste weken wordt Rooney veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar China. Guangzhou Evergrande en Beijing Guoan zouden samen strijden om de handtekening van de Engelsman, die een exorbitant salaris kan opstrijken in China.

Rooney gaf afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Stoke City (1-1) zijn visitekaartje af door zich tot topscorer aller tijden van Manchester United te kronen. De 31-jarige aanvaller heeft nu 250 doelpunten gemaakt in dienst van The Mancunians, eentje meer dan clubicoon Sir Bobby Charlton.

Een zomers vertrek bij United ligt dan ook voor de hand. Rooney kan dit seizoen onder Mourinho niet rekenen op een basisplaats en lijkt met zijn kersverse titel als topscorer aller tijden het hoogste te hebben behaald op Old Trafford.

Bemoeien
Mourinho zegt dat hij een vertrek van Rooney niet zal tegenhouden. 'Er zijn genoeg managers die zichzelf te belangrijk vinden en denken dat ze zich kunnen bemoeien met het leven van spelers. Zo zit ik niet in elkaar. Rooney moet het zelf weten, maar ik denk dat hij United nog genoeg te bieden heeft.'

Rooney werd zondagavond naar aanleiding van zijn titel als topscorer aller tijden geëerd door de Football Writers' Association (FWA). Het was de vijfde keer dat de vereniging van voetbaljournalisten een diner organiseerde voor een bepaalde speler. Ryan Giggs, David Beckham, Steven Gerrard en Frank Lampard gingen Rooney voor.

'Het is een eer voor mij om in dat rijtje te staan', zei Rooney in zijn speech tijdens het diner. 'Ik wil vooral de managers bedanken met wie ik heb gewerkt. Ze hebben mij met z'n allen gevormd tot de speler die ik nu ben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.