Mourinho wil kampioensploeg Chelsea verder versterken

Reacties

Chelsea heeft zondag de vijfde titel in de Premier League binnengehaald door de zege op Crystal Palace (1-0), maar volgens manager José Mourinho zorgden de Financial Fair Play-regels dit seizoen voor een zware uitdaging.

Mourinho wil kampioensploeg Chelsea verder versterken

In tegenstelling tot enkele concurrenten in Engeland heeft Chelsea zich volgens Mourinho wél gehouden aan de reglementen. Dat maakt de excentrieke trainer nog trotser dan hij al was.  'Deze titel wilde ik dolgraag winnen. Ik heb spelers die iedere wedstrijd hongerig zijn. Dit is een geweldig gevoel', vertelde Mourinho.

'Wij zijn niet langer alleen maar de rijkste club. Wij zijn een topclub, een club die dagelijks keihard werkt voor succes', vervolgde de Portugese oefenmeester. De Londenaren grepen drie speelronden voor het einde de titel met een voorsprong van liefst dertien punten op Manchester City en zestien punten op Arsenal, dat wel twee wedstrijden minder speelde.

Versterkingen
Ondertussen is Mourinho al drukdoende met het seizoen 2015/16. Volgens de Portugees zijn versterkingen noodzakelijk. 'We hebben nieuwe spelers nodig om het elftal nog beter te maken, maar ook voor de breedte van de selectie. Daarmee hopen we ook progressie te boeken in de Champions League', aldus Mourinho, die dit seizoen met Chelsea strandde in de achtste finale tegen PSG.

Vooral in aanvallend opzicht wil Mourinho zich versterken. 'Onze aanvallers hebben het prima gedaan, maar in de laatste periode hebben we maar één spits tot onze beschikking gehad. Stel je eens voor dat wel alleen Didier Drogba hebben voor zowel de Champions League als de Premier League.... We hadden de pech dat er twee spitsen op hetzelfde moment een blessure opliepen', aldus Mourinho, die behalve clubtopscorer Diego Costa ook Loïc Rémy moest missen.

Erehaag
Nu de titel een feit is, wacht de kampioen traditigetrouw een warm onthaal in de eerstvolgende wedstrijd. En dat gebeurt uitgerekend tegen Liverpool. De rivaal van de Londenaren moet een erehaag vormen tijdens de opkomst van The Blues, maar als het aan Mourinho ligt blijft dat achterwege. 'Ik geloof dat het in Spanje ook gedaan werd toen ik de titel had gewonnen met Real Madrid, maar persoonlijk hou ik er niet van. Maar goed, als het een traditie is, dan is het prima', aldus Mourinho. 'Maar er zijn meerdere manieren om respect te tonen voor de kampioen. Nu staan de spelers er omdat het moet, terwijl sommigen helemaal geen zin hebben om een erehaag te vormen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.