Mourinho: 'Wij zijn de kampioen van de slechte beslissingen'

Reacties

José Mourinho zegt geen medelijden te hebben met West Ham United, dat zich het slachtoffer van scheidsrechter Mike Dean voelde na een omstreden rode kaart. De Manchester United-manager prijst zich gelukkig met de 0-2 zege, zeker gezien de zware omstandigheden.

Mourinho: 'Wij zijn de kampioen van de slechte beslissingen'

United speelde in het London Stadium ruim 75 minuten tegen tien man na een rode kaart voor Sofiane Feghouli, die na een felle tackle op Phil Jones moest vertrekken. Mourinho hield zich na afloop op de vlakte: 'Ik heb het niet gezien, maar ik heb ook niet met West Ham te doen. Als je het over arbitraire beslissingen hebt, dan zijn we de kampioen van de slechte beslissingen. De afgekeurde goal van Zlatan, een overduidelijke strafschop tegen Crystal Palace', begon The Special One zijn opsomming.

De bezoekers hadden nog wel even nodig om het numerieke overwicht uit te buiten, al was het volgens Mourinho een kwestie van tijd voordat zijn elftal toe zou slaan. 'Neem bijvoorbeeld die jongen, Havard Nortveidt. Hij speelde 48 uur geleden nog een hele wedstrijd en moest het vandaag opnemen tegen Jesse Lingard en Henrikh Mkhitaryan. En als invaller gaf Marcus Rashford ons extra energie', aldus Mourinho bij de BBC.

Langzaam maar zeker begint het United van Mourinho steeds vaker te overtuigen. Tegen West Ham werd al voor de zesde achtereenvolgende keer gewonnen in de Premier League. Op het spelniveau had Mourinho maandagavond wel het een en ander aan te merken, al toonde hij ook begrip. 'Natuurlijk was ik teleurgesteld door enkele fouten en beslissingen op het veld, maar dat is vermoeidheid. Wonderen bestaan niet.'

Bij de opvolger van Louis van Gaal is er nog altijd geloof in een landstitel voor United, dat inmiddels de aansluiting heeft gevonden met de groep achtervolgers achter koploper Chelsea. 'Maar we jagen niet op records, maar op goede prestaties en punten. We weten dat Chelsea en Tottenham nog punten gaan verspelen, net als Liverpool en Manchester City vorige week. Wij speelden al een tijd aardig, alleen kwamen we te vaak niet verder dan een gelijkspel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.