Mourinho weet niets van niet selecteren Diego Costa

Reacties

José Mourinho vindt het een verstandige keuze van Vicente del Bosque om Diego Costa niet op te roepen voor de naderende interlandperiode. De Spaanse bondscoach kreeg er vorige maand nog van langs van de Chelsea-manager, omdat Diego Costa opnieuw last kreeg van de hamstringblessure die hem aan het einde van het vorige seizoen ook al parten speelde.

Mourinho weet niets van niet selecteren Diego Costa

Del Bosque verklaarde vrijdag bij het bekendmaken van zijn selectie dat hij in overleg met de medische staf van Chelsea had besloten de 25-jarige spits nu wél rust te geven. Mourinho vertelde niet veel later daar geen enkele inspraak op te hebben gehad. 'Ik wil het heel, heel duidelijk maken dat ik daar niks mee te maken heb gehad', aldus de 51-jarige Portugees tijdens de persconferentie.

Diego Costa miste na het maken van zijn eerste interlandgoal tegen Luxemburg onder meer het belangrijke competitieduel met Manchester United. Inmiddels heeft de tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan er alweer twee duels voor Chelsea opzitten, terwijl Mourinho ook aankondigde dat hij zaterdag tegen Liverpool zal spelen.

Na drie wedstrijden in één week tijd is de topscorer van de Premier League echter wel toe aan wat rust, stelde Mourinho. 'Dit is heel goed nieuws voor hem, voor ons en het nationale team. Nu moet het met hem de goede kant opgaan. Het plan is dat hij hierna een periode van complete rust krijgt. Een goede Diego is ook goed voor Spanje, niet een Diego die maar zozo is', aldus Mourinho, in de hoop dat zijn spits zijn chronische hamstringklachten nu echt achter zich zal laten.

Liverpool
Chelsea treft zaterdag op Anfield een gemotiveerde tegenstander. Vorig seizoen kostte een 2-0 nederlaag op eigen veld tegen Chelsea Liverpool de landstitel. 'Maar Liverpool zal ook al genoeg motivatie hebben zonder aan die wedstrijd van vorig seizoen te denken. En mijn spelers zijn er mentaal ook klaar voor, zo kort na een Europese uitwedstrijd. Dat is belangrijker dan of ze volledig fit zijn', aldus de Portugese coach, die desondanks stelde dat al zijn spelers, inclusief Loïc Rémy, weer gevrijwaard zijn van fysieke ongemakken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.