Mourinho: 'We moeten nu laten zien dat we mannen zijn'

Reacties

José Mourinho raapt de scherven bij elkaar na de 4-0 vernedering op Stamford Bridge van afgelopen zondag tegen zijn oude club Chelsea. Woensdag wacht voor Manchester United in het League Cup-toernooi een nieuwe kraker, die tegen stadgenoot Manchester City.

Mourinho: 'We moeten nu laten zien dat we mannen zijn'

De club van manager Pep Guardiola verkeert met vijf wedstrijden zonder zege eveneens niet in beste vorm, maar bewees eerder dit seizoen in de Premier League al op Old Trafford te kunnen winnen (1-2). Nu staan de rivalen uit Manchester in het tweede Engelse bekertoernooi tegen over elkaar. Dat had Mourinho liever anders gezien, bekende hij op het clubkanaal.

'Ik had liever in de Premier League gespeeld, omdat we daar een slecht gevoel aan hebben overgehouden. Het gat met de top bedraagt nu zes punten. We hebben een moeilijke periode achter de rug. We hebben deze week punten laten liggen en zelfs in de wedstrijd tegen Stoke City (1-1, red.), waarin we fenomenaal speelden, leden we puntenverlies', zei Mourinho richting het duel met City.

Voor United is het zaak de komende weken zijn competitieduels wel te winnen. 'Zeker omdat de topvier de komende weken tegen elkaar speelt', aldus Mourinho. 'We kunnen onszelf op geen enkele manier verstoppen. Onze gezichten spreken boekdelen, we zijn erg teleurgesteld. Dit is geen kinderspel, maar werk voor mannen. Morgen moeten we laten zien dat we mannen zijn.'

Hoe gek ook, het competitieduel van komende zaterdag met Burnley is gezien de zevende plaats van United misschien wel minstens zo belangrijk als de bekerderby tegen City. Toch zal Mourinho ook die wedstrijd maar al te graag willen winnen. Guardiola zit immers in de andere dug-out. Van de vorige zeventien ontmoetingen won The Special One er maar drie, tegenover negen nederlagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.