Mourinho: 'We hebben onze eigen puinhoop opgeruimd'

Door een overtuigende 3-0 overwinning op bezoek bij Schalke 04 greep Chelsea de koppositie in Groep E. Manager José Mourinho is blij met het Europese herstel van zijn team.

Mourinho: 'We hebben onze eigen puinhoop opgeruimd'

Chelsea begon immers dramatisch aan het toernooi met een 2-1 nederlaag tegen FC Basel op Stamford Bridge. 'Ik heb mijn spelers na het verlies tegen Basel gezegd dat we de puinhoop die we hadden veroorzaakt moesten opruimen. Dat hebben we met twee uitzeges op rij op de best mogelijke manier gedaan', spreekt Mourinho over de uitoverwinningen tegen Schalke en Steaua Boekarest (4-0).

'We staan nu bovenaan in de groep en van de drie resterende wedstrijden spelen we er nog twee thuis. Onze uitgangspositie met het oog op kwalificatie voor de volgende ronde is uitstekend', vervolgt de Portugese manager.

Jens Keller, trainer van Schalke, vindt dat de 3-0 uitslag enigszins geflatteerd is. 'We hebben genoeg kansen gecreëerd en na de 0-1 waren we bij vlagen de baas op het veld. Het was helaas niet genoeg', stelt hij. Chelsea staat met zes punten eerste. Schalke volgt met hetzelfde puntenaantal, maar een minder onderling resultaat. Basel (vier punten) en Steaua (één) sluiten de rijen in Groep E.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen