Mourinho: 'Van Gaal was de beste trainer dit toernooi'

Reacties

Volgens José Mourinho was de Nederlandse bondscoach Louis van Gaal dit WK de beste trainer, omdat Oranje volgens de Chelsea-manager niet de kwaliteiten had om de halve finale te halen.

Mourinho: 'Van Gaal was de beste trainer dit toernooi'

Mourinho geeft dit WK analyses voor Yahoo en daar werd hem gevraagd naar zijn collega’s. 'Vahid Halilhodzic (Algerije), Miguel Herrera (Mexico), Jorge Sampaoli (Chili), Jorge Luis Pinto (Costa Rica), Jürgen Klinsmann (Verenigde Staten) en José Pekerman (Colombia) waren allemaal geweldig.'

'Maar als ik iemand moet kiezen, dan is dat Van Gaal', lichtte Mourinho, die opvallend genoeg finalisten Joachim Löw (Duitsland) en Alejandro Sabella (Argentinië) negeerde, zijn keuze toe. 'Omdat ik vind dat hij fantastisch werk heeft verricht met een elftal dat naar mijn mening niet sterk genoeg was om de halve finale te halen.'

Eind jaren negentig werkte Mourinho bij Barcelona als assistent onder Van Gaal, die hij ziet als een van zijn leermeesters. Volgend seizoen komen ze elkaar als manager tegen in de Premier League, waar de Nederlandse coach het met Manchester United gaat opnemen tegen het Chelsea van Mourinho.

Pogba
Mourinho gaf ook zijn mening over het grootste talent van het toernooi. 'Voor mij is dat Paul Pogba, omdat hij een goed WK heeft gespeeld, hoewel zijn team niet tot de laatste vier kwam', sprak hij over de middenvelder die naar verluidt in belangstelling staat van zijn Chelsea. Daarmee negeerde hij Memphis Depay die ook kandidaat is voor de prijs, net als Raphaël Varane, met wie Mourinho werkte bij Real Madrid.       

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.