Mourinho: 'Torres moet beter en stabieler presteren'

Reacties

José Mourinho geeft aan dat Fernando Torres beter en constanter moet presteren om zijn toekomst bij Chelsea veilig te stellen. 'Fernando heeft zo zijn momenten, maar hij is nooit over een langere periode belangrijk', aldus de manager.

Mourinho: 'Torres moet beter en stabieler presteren'

Midweeks tegen Paris Saint-Germain (3-1 nederlaag) rekende iedereen op een basisplaats voor Torres, vanwege de absentie van Samuel Eto'o (geblesseerd). Mourinho baarde echter opzien door in plaats van Torres vleugelspits André Schürrle als diepe spits op te stellen.

'Fernando heeft nog wel een toekomst bij de club, maar het zal beter moeten. Hij werkt hard en is een professional. Natuurlijk willen we dat hij meer doelpunten maakt. Dat wil hij zelf vanzelfsprekend ook' , vervolgt Mourinho over de spits die dit seizoen in 23 competitieduels slechts vier keer trefzeker was.

'Soms is hij belangrijk, maar het lukt hem niet om een bepaald niveau vast te houden. Er zit te weinig stabiliteit in zijn prestaties', vervolgt Mourinho. 'Hij is een voetballer van momenten en ik reken erop dat hij met zulke momenten belangrijk voor ons kan zijn in het restant van het seizoen, waarin we nog actief zijn in de Premier League en Champions League.'

Lukaku
Mourinho liet eerder al weten graag een nieuwe spits te willen aantrekken. Die aanvaller heeft Chelsea mogelijk al onder contract staan in de persoon van Romelu Lukaku. De Belg speelt dit seizoen op huurbasis bij Everton en maakt daar bijzonder veel indruk. 'Zijn huurtransfer pakt voor alle partijen uitstekend uit. Voor hem, voor ons en voor Everton. Dit is echter niet het juiste moment om over zijn toekomst te praten', vindt Mourinho.

Een topaankoop voor de spitspositie behoort volgens Mourinho ook tot de mogelijkheden. Dat de Portugees gecharmeerd is van Radamel Falcao, is geen geheim. 'Chelsea is een club die zestig miljoen euro aan een speler zou kunnen uitgeven. Niet voor vier spelers in een zomer, maar wel voor een', sluit hij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.