Mourinho sneert over eetgewoonten 'bolle' Benítez

Reacties

José Mourinho heeft uitgehaald richting Rafael Benítez, daarbij subtiel verwijzend naar het gewicht van de Real Madrid-trainer. Het is de zoveelste episode in de langslepende vete tussen de toptrainers.

Mourinho sneert over eetgewoonten 'bolle' Benítez

De laatste sneer van Mourinho volgt op een interview van Benítez' vrouw Montse, die stelde dat haar man bij diverse clubs is aangesteld om de door Mourinho veroorzaakte puinhopen op te ruimen.

'Volgens mij is zijn vrouw een beetje in de war. De enige club waar Benítez mij opgevolgd heeft is Internazionale. Daar had hij er slechts zes maanden voor nodig om het beste team van Europa de vernieling in te helpen', aldus Mourinho. 'Ik heb het gevoel dat Benítez' vrouw een tijdsbesteding nodig heeft als ik haar over mij hoor praten. Misschien kan ze beter op de eetgewoonten van haar man gaan letten.'

Daarmee raakt Mourinho een gevoelig punt bij Benítez. Kort na diens aanstelling bij Real Madrid werd bekend dat de clubleiding van De Koninklijke de trainer had geadviseerd wat gezonder te gaan eten, omdat een corpulente coach niet bij de uitstraling van Real Madrid past. In zijn tijd bij Chelsea werd Benítez door een deel fan de fans weggehoond als 'fat Spanish waiter', terwijl Marco Materazzi de trainer na zijn vertrek bij Inter voor 'varken' versleet.

Benítez heeft zich zelf de afgelopen jaren ook niet ongemoeid gelaten. 'Mourinho heeft bij Real Madrid helemaal niets laten zien in de Champions League, terwijl hij de duurste selectie ter wereld had', zei de Spanjaard voor zijn komst naar Madrid. 'Mourinho heeft zijn eigen aanpak en ik de mijne. De manier waarop die van elkaar verschillen is dat ik net als hij áltijd wil winnen, maar dat ik daarbij geen fatsoensgrenzen overtreed.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.