Mourinho sneert: 'Alleen wij speelden om te winnen'

Reacties

Chelsea zag de Engelse landstitel verder uit beeld verdwijnen na een doelpuntloos gelijkspel tegen Norwich City. Manager José Mourinho deelde na afloop een sneer uit aan de bezoekende partij.

Mourinho sneert: 'Alleen wij speelden om te winnen'

'Wij moesten winnen en speelden om te winnen; Norwich moest winnen en speelde niet om te winnen', aldus Mourinho. Terwijl Chelsea joeg op de koppositie, had Norwich de punten verschrikkelijk hard nodig in de strijd tegen degradatie. Met de remise schoot geen van beide clubs wat op.

'De manier waarop Norwich speelde verbaasde me. Ik had op een bizar duel gerekend. Vooral na rust ging ik er vanuit dat zij alles-of-niets zouden spelen, maar zover kwam het niet', gaat Mourinho verder. 'Voor rust vond ik ons wat timide. Na rust hebben we alles gegeven, maar het was helaas niet genoeg. We hadden verdiend om te winnen, maar om te winnen moet je scoren.'

Perfectie
Norwich-manager Neil Adams, die zowel Ricky van Wolfswinkel als Leroy Fer de hele wedstrijd op de bank hield, trok zich niets aan van Mourinho's kritiek. 'We hadden een tactisch plan en dat hebben we tot in de perfectie uitgevoerd. We waren sterk en robuust. Natuurlijk hadden we in aanvallend opzicht meer willen klaarspelen, maar we speelden tegen een absolute topclub. Dan moet je realistisch blijven.'

Chelsea (79 punten uit 37 duels) is door het gelijkspel zo goed als uitgeschakeld in de titelrace, want Liverpool en Manchester City (80 uit 36) staan er allebei een stuk beter voor. Norwich (33 uit 37) moet op de laatste speeldag thuis winnen van Arsenal en hopen dat Sunderland, dat de veilige zeventiende plaats bezet met 35 uit 36, geen punten pakt tegen West Bromwich Albion en Swansea City (allebei thuis).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.