Mourinho op oorlogssterkte tegen stadgenoot Arsenal

Reacties

José Mourinho kan zondag in de strijd om het Community Shield met Arsenal beschikken over Diego Costa, die kampte met hamstringklachten. Volgens de manager van Chelsea is de spits fit genoeg om te starten op Wembley.

Mourinho op oorlogssterkte tegen stadgenoot Arsenal

Diego Costa kwam, net als verdediger Gary Cahill (gebroken neus), in de nacht van dinsdag op woensdag niet helemaal ongeschonden uit het oefenduel met Barcelona. Het duo is evenwel fit genoeg om zondag aan de aftrap te verschijnen tegen Arsenal.

Overigens was het niet voor het eerst dat Diego Costa kampte met hamstringklachten. Vorig seizoen miste de Spaans international daardoor heel wat wedstrijden, maar Mourinho maakt zich niet druk. 'We hebben drie topspitsen. Als er één niet is, speelt de ander. Ik zie geen problemen', aldus de manager op de clubwebsite. De Portugees haalde deze zomer onder anderen Radamel Falcao naar Londen om de aanval te versterken.

Mourinho kijkt na de tournee door Amerika uit naar het echte werk. 'Deze wedstrijd is geen oefenpotje zoals tegen Barcelona of Paris Saint-Germain, maar het is minder belangrijk dan een wedstrijd in de Premier League', aldus Mourinho. 'Maar we gaan uiteraard vol voor de winst en de kans op het winnen van het Community Shield zorgt voor een andere motivatie dan een oefenwedstrijd.'

Over zijn eeuwige vete met Arsenal-manager Arsène Wenger was de Portugees dit keer kort en bondig. 'Ik wil gewoon resultaten boeken met Chelsea. Het gaat niet om Arsenal en het gaat ook niet om hun manager. Ik wil gewoon prijzen pakken met Chelsea, dat is het enige dat telt', zei Mourinho tot slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.