Mourinho noemt opeenvolging topduels 'vergiftigd geschenk'

Reacties

José Mourinho deed donderdagavond na de 1-0 overwinning op Zorya Luhansk in de Europa League zijn beklag over het schema van Manchester United in de maand oktober. 'Een vergiftigd geschenk', aldus de Portugese manager.

Mourinho noemt opeenvolging topduels 'vergiftigd geschenk'

The Red Devils gaan maandag 17 oktober op bezoek bij Liverpool in de Premier League, ontvangen drie dagen later Fenerbahçe in de Europa League en treden wéér drie dagen later op Stamford Bridge aan voor de competitietopper tegen Chelsea. Daarmee is het feest nog niet voorbij, want op 26 oktober wacht Manchester City alweer in de strijd om de League Cup.

'We hadden Liverpool ook op zaterdag of zondag kunnen treffen, maar de wedstrijd is pas maandag. Fysiek zijn we in die periode misschien niet helemaal in het voordeel, zeker omdat we op twee topclubs stuiten die niet Europees actief zijn. Ik zie het echt als een vergiftigd geschenk om op maandag te moeten spelen tegen Liverpool. Of we het geprobeerd hebben die wedstrijd te verschuiven? Ik denk dat zoiets onmogelijk is.'

Mourinho zal in het duel met Fenerbahçe mogelijk een veredeld B-team opstellen, al kan United zich eigenlijk geen domper permitteren na het verlies bij Feyenoord tijdens de eerste speelronde. 'We willen zeker proberen om de volgende ronde te halen. Het schema zorgt echter voor een moeilijke situatie. In elk geval stuur ik een ploeg het veld in waarvan ik denk dat die Fenerbahçe kan verslaan.'

Aan de zege op Zorya Luhansk maakte Mourinho weinig woorden vuil. 'We speelden niet exceptioneel goed. Ik was blij met de manier waarop Wayne Rooney inviel. Hij gaf het team precies wat we nodig hadden.' Voor Rooney was het zijn tweede invalbeurt nadat hij afgelopen weekeinde werd gepasseerd voor de competitiewedstrijd tegen Leicester City (4-1 winst).

Schema Manchester United na de interlandperiode:
Datum Wedstrijd Competitie
17/10 Liverpool-Manchester United Premier League
20/10 Manchester United-Fenerbahçe Europa League
23/10 Chelsea-Manchester United Premier League
26/10 Manchester United-Manchester City League Cup
29/10 Manchester United-Burnley Premier League
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.