Mourinho neemt zijn eerste keus Adán in bescherming

José Mourinho bleef voor de wedstrijd tussen Real Madrid en Real Sociedad stellig in zijn keuze om Antonio Adán de voorkeur te geven boven Iker Casillas. Erg lang kon Mourinho niet van zijn eerste keus genieten.

Mourinho neemt zijn eerste keus Adán in bescherming

Bij een 1-0 voorsprong na vijf minuten ging Adán vreselijk in de fout. Eerst leverde hij door dramatisch uit te verdedigen de bal in, waarna de opstomende Carlos Vela door de doelman onderuit gehaald werd in het zestienmetergebied. Het leidde tot een erg vroege rode kaart voor Adán en een snelle invalbeurt voor Casillas.

Mourinho nam na de wedstrijd gebruik van de gelegenheid om het voor Adán op te nemen. 'In eerste instantie gaf Raphaël Varane een zeer zwakke pass aan Adán en vervolgens ging hij mede daardoor zelf in de fout. Ja, ik vond het uiteindelijk een strafschop voor Sociedad, maar ik vond de overtreding geen rode kaart waard', aldus de Portugees na afloop. 'Ik zal er wel weer naast zitten, maar bij twijfel worden wij altijd bestraft.'

Voorafgaande aan het duel kreeg Mourinho veel over zich heen van de eigen supporters. Hij haalde zijn schouders op. 'Ik vind het prima als de supporters mij uitfluiten voor de wedstrijd, om vervolgens de ploeg tijdens de wedstrijd aan te moedigen', zei Mourinho, die verder wel teleurgesteld is in het feit dat er weinig mensen achter Adán staan.

'In mijn ogen is er veel te weinig respect voor hem. Hij speelt al zestien jaar voor de club! Er is schijnbaar een groot probleem met mij, maar dat keert zich in een gebrek aan respect jegens Adán. Dat kan niet.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's