Mourinho lovend over Ibrahimovic en de ballenjongen

Reacties

Na het FA Cup-succes bij Blackburn Rovers was José Mourinho opgelucht een replay te hebben voorkomen. De Portugese manager van Manchester United had oog gehad voor meer dan alleen zijn spelers.

Mourinho lovend over Ibrahimovic en de ballenjongen

'Ik geloof echt dat een replay op Old Trafford een ramp was geweest', zei Mourinho na de nipte zege op Blackburn Rovers (1-2). Manchester United bleef daardoor een extra wedstrijd bespaard in het toch al drukke programma met naast de Premier League-duels de finale om de League Cup en verplichtingen in de Europa League.

Zlatan Ibrahimovic, die net als Paul Pogba als bankzitter begon, moest zondag vanaf de bank komen om een kwartier voor tijd het verschil te maken op Ewood Park. 'Natuurlijk heb ik met Paul en Zlatan gesproken in de rust. Ze waren er meer dan klaar voor om met de juiste instelling in te vallen op het moment dat we ze nodig hadden.'

Mourinho had na de ontsnapping ook complimenten voor anderen dan zijn spelers. 'De arbitrage was kalm en goed. Ze hadden alles onder controle. En de ballenjongen rechts van mij was briljant. Hij is een slimme jongen', zei de Portugees met een knipoog.

Mourinho onthield zich daarentegen van commentaar over de saillante loting voor de kwartfinale. Chelsea is het volgende obstakel. De Portugees keert zodoende met Manchester United terug op de plek waar hij de nodige jaren heeft doorgebracht. Bovendien deelde hij onlangs een sneer uit naar de huidige Chelsea-coach Antonio Conte, die daar niet van gediend was.

'Ik heb geen reactie, omdat ons een wedstrijd wacht tegen Saint-Étienne, de finale om de League Cup en hopelijk nog een volgende tegenstander in de Europa League', aldus Mourinho over de bekerwedstrijd tegen Chelsea. 'Ik moet strijden voor een plaats bij de eerste vier in de Premier League. Ik heb wel iets anders aan mijn hoofd. Waarschijnlijk kan Chelsea alleen aan de FA Cup denken, omdat ze in mijn ogen al kampioen zijn en nergens anders meer om spelen. De FA Cup is daarom belangrijk voor ze. Maar de wedstrijd is over een maand en ik wil er niet over praten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.