Mourinho leert van duel met Feyenoord en begint met Zlatan

Reacties

José Mourinho heeft zijn plan van aanpak in de Europa League aangepast na de nederlaag bij Feyenoord. De manager van Manchester United beseft dat zijn ploeg zich weinig misstappen meer kan veroorloven. Donderdagavond komt Zorya Luhansk op bezoek op Old Trafford.

Mourinho leert van duel met Feyenoord en begint met Zlatan

Een kleine twee weken geleden begon Zlatan Ibrahimovic in De Kuip op de bank. Wayne Rooney was achtergebleven in Engeland. Een halfuur voor het einde deed Mourinho alsnog een beroep op zijn Zweedse sterspeler en even later liet United zich verrassen door Tonny Vilhena, de matchwinner bij de 1-0 zege. Een soortgelijke verrassing is het laatste waar The Special One op zit te wachten. 'Ik verander mijn aanpak. Zlatan Ibrahimovic start morgenavond', aldus Mourinho woensdagmiddag tijdens zijn perspraatje.

De manager voert de druk op in aanloop naar het duel met de Oekraïense opponent. 'We moeten winnen, dat is duidelijk. Als we dat niet doen, moeten we alle vier de volgende duels winnen.' Mourinho kan tegen Zorya Luhansk niet beschikken over de geblesseerde Henrikh Mkhitaryan. Ook Luke Shaw is er niet bij. De linksback heeft een griepje.

Wat de rol van Rooney gaat zijn, is nog afwachten. De aanvoerder werd voor het duel met Leicester City (4-1 zege) het voorbije weekend gepasseerd. 'Ik wist zeker dat ik hem tegen Zorya Luhansk wilde laten spelen, maar door de situatie die jullie als media gecreëerd hebben twijfel ik. Door de door buitenwereld opgevoerde druk kan hij zich geen slechte prestatie veroorloven. Het is aan mij om hem te beschermen, dus ik moet nog bekijken wat de beste oplossing is.' Bovendien kampt Rooney met rugklachten. De Engelsman trainde dinsdag niet, maar zit wel bij de wedstrijdselectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.