Mourinho laakt voorzichtige filosofie bij gehavend Man Utd

Reacties

José Mourinho stoort zich aan de voorzichtigheid die heerst bij Manchester United als het gaat om blessures. De Manchester United-manager wijt het gebrek aan durf aan de filosofie die heerst bij de topclub.

Mourinho laakt voorzichtige filosofie bij gehavend Man Utd

The Special One kan donderdagavond in de derby tegen Manchester City geen beroep doen op Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo, Paul Pogba, Juan Mata, Phil Jones en Chris Smalling. De afwezigheid van de twee laatstgenoemden lijkt Mourinho dwars te zitten. Door afgelopen zondag nog openlijk van het duo te vragen dapper te zijn, prikkelde de manager de verdedigers om op tijd fit te raken voor de derby van Manchester. Die poging was tevergeefs, zo blijkt nu.

'Maar het gaat niet alleen om Jones en Smalling. Het heeft te maken met de filosofie en mentaliteit', legde Mourinho uit tijdens zijn persconferentie. Gevraagd naar wat die mentaliteit dan precies is, antwoordde de Portugees: 'Voorzichtigheid, voorzichtigheid en voorzichtigheid. Het is gewoon een voorzichtige aanpak. Het is een filosofie, een bepaalde manier van werken', aldus de opvolger van Louis van Gaal.

Mourinho ging ook nog eens in op het zware programma voor zijn ploeg. 'Als je ons vergelijkt met Chelsea en Liverpool, dan hebben we al achttien wedstrijden meer gespeeld dit seizoen. Dat is een halve competitie, dus je kunt nagaan wat de fysieke gevolgen zijn. Het is geen toeval dat de laatste twee kampioenen, Leicester City vorig jaar en Chelsea nu, geen Europees hebben gespeeld in het jaar van de titel.'

United heeft nog twee mogelijkheden om zich te kwalificeren voor de Champions League. Of door de Europa League te winnen of door bij de eerste vier te eindigen in de Premier League (de vierde plaats geeft recht om in te stromen in de voorronde van de Champions League). Die vierde plek is momenteel in handen van City, dat een voorsprong van één punt ten opzichte van United donderdagavond verdedigt in eigen huis.

Hoe gehavend de ploeg van Mourinho ook is, de manager heeft vertrouwen. 'Misschien kijken de tegenstanders anders naar ons nu we Zlatan, Paul (Pogba, red.), Rojo, Mata, Jones en Smalling niet hebben. Maar ze zijn niet dom of naïef. Ze weten dat we er een gevecht van zullen maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.