Mourinho krijgt direct ruggensteun van enthousiaste Berbatov

Reacties

Dimitar Berbatov denkt dat Tottenham Hotspur een goede zet heeft gedaan door José Mourinho aan te stellen als nieuwe manager. De Londenaren maakten het nieuws woensdag bekend, een dag na het congé van Mauricio Pochettino. Berbatov voorziet succes in de samenwerking.

Mourinho krijgt direct ruggensteun van enthousiaste Berbatov
© Pro Shots

'De komst van Mourinho brengt leven in het team, zoals dat altijd gebeurt wanneer er een nieuwe trainer komt. De boel wordt weer opgeschud, spelers worden weer wakker en willen zichzelf bewijzen', zegt Berbatov in een interview met Betfair. De Bulgaar gelooft ook dat Mourinho in staat is de selectie bij de hand te nemen.

'Mourinho is uitgerust, heeft veel ploegen aan het werk gezien en zal zijn lessen geleerd hebben van zijn tijd bij Manchester United. Dit is weer een frisse start voor hem. De spelers zullen enthousiast zijn, want ze komen nu te spelen onder één van ‘s werelds beste trainers. Dat is een geweldige kans voor ze', aldus Berbatov.

De oud-aanvaller waarschuwt ook dat niemand het rustig aan zal kunnen doen, nu Pochettino vervangen is door Mourinho. 'Hij heeft een geweldig cv en heeft veel prijzen veroverd in de Champions League en Premier League. Hij heeft daarmee het recht verworven om niets te pikken. Als je hem respect toont geeft hij dat ook terug. En dat verdient hij, want hij heeft zó veel gewonnen.'

Berbatov was actief bij Spurs toen de prijzenkast voor het laatst geopend werd: in het seizoen 2007/08 veroverde de club de League Cup. Hij gelooft dat Tottenham met Mourinho aan het roer weer een gooi kan doen naar een trofee. 'Het bestuur dacht waarschijnlijk "waar deze man ook aan het werk gaat, er volgen altijd prijzen". En dat heeft Spurs op dit moment ook nodig, dat zeggen we de hele tijd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.