Mourinho kiest voor spits Higuaín in kraker tegen United

Dinsdagavond staan de returns in achtste finales van de Champions League op het programma. In Engeland treffen de grootmachten Manchester United en Real Madrid elkaar met hun sterspelers Robin van Persie en Cristiano Ronaldo.

Mourinho kiest voor spits Higuaín in kraker tegen United

Het andere achtste finale-duel gaat tussen het verrassend sterke Shakhtar Donetsk en Borussia Dortmund. Beide ploegen treffen elkaar in het Signal Iduna Park Stadion in Dortmund.

Manchester United - Real MadridOp Old Trafford een aantal mutaties ten opzichte van het eerste duel tussen Real Madrid en Manchester United (1-1).

Manager Sir Alex Ferguson doet een beroep op de ervaren Ryan Giggs. De 39-jarige flankspeler begint aan zijn duizendste officiële wedstrijd en vervangt de geblesseerde Phil Jones. In de defensie van United start aanvoerder Nemanja Vidic en op het middenveld neemt Tom Cleverley opvallend genoeg de plaats in van Wayne Rooney.

José Mourinho heeft een aanpassing in zijn voorhoede doorgevoerd. De trainer van De Koninklijke gaf in het Santiago Bernabéu de voorkeur aan de Fransman Karim Benzema, maar kiest op Old Trafford voor de Argentijn Gonzalo Higuaín (foto) als centrumspits.

Klik hier voor de opstellingen.

Borussia Dortmund - Shakhtar DonetskBorussia Dortmund moet het dinsdagavond stellen zonder de zieke Mats Hummels. De centrale verdediger staat al ruim een week aan de kant met griep en mist hierdoor de return in eigen huis tegen Shakhtar Donetsk (eerste duel werd 2-2). Zijn vervanger in het hart van de defensie is de Braziliaan Felipe Santana.

Bij Shakhtar een wijziging ten opzichte van het duel in Oekraïne. Oleksandr Kucher speelt achterin in plaats van de geblesseerde Dmytro Chygrynskiy. Trainer Mircea Lucescu beschikt wel gewoon over zijn veel scorende aanvallers Henrikh Mkhitaryan en Luiz Adriano.

Klik hier voor de opstellingen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen