'Mourinho keert terug bij Chelsea en neemt Falcao mee'

José Mourinho (50) keert na dit seizoen terug als trainer van Chelsea. Dat meldt de Duitse krant Bild. De Portugees is momenteel in dienst van Real Madrid, dat woensdag op zeer gevoelige wijze tegen Borussia Dortmund onderuit ging in de halve finale van de Champions League: 4-1. Mourinho zou een contract tot medio 2016 tekenen bij The Blues.

'Mourinho keert terug bij Chelsea en neemt Falcao mee'

Mourinho was in het verleden al trainer bij de Londense grootmacht. Tussen 2004 en 2007 werd hij twee keer kampioen, won hij één keer de FA Cup en twee keer de League Cup. Bij Chelsea is momenteel interim-trainer Rafael Benítez eindverantwoordelijk. Hij verving tijdens dit lopende seizoen (in november) de aan de kant gezette Roberto di Matteo.

Mourinho, over wie al langer gezegd werd dat hij zou terugkeren naar zijn oude liefde, was in het seizoen 2003/04 trainer van Porto en vertrok na zijn verblijf bij Chelsea naar Internazionale, waar hij in 2008 begon.

Na het winnen van de Champions League in 2010 bij Inter ging hij aan de slag in Madrid, waar pas in de zomer van 2016 zijn contract afloopt. In Madrid zou frictie met de nodige bepalende spelers bijdragen aan het vroegtijdige afscheid.

Een onverdeeld succes was het verblijf van Mourinho in Madrid nog niet. Vorig jaar won hij wel de titel, maar zijn felbegeerde Champions League-zege (na de Cup met de Grote Oren met FC Porto en Internazionale gewonnen te hebben) kwam er nog niet. Door de 4-1 nederlaag van woensdag is La Decima (de tiende Champions League/Europa Cup I-zege) voor Real opnieuw ver weg. Eerder won Mourinho ook al de Spaanse beker en de Spaanse Super Cup met Real.

Chelsea zal, mocht het door Bild geschetste scenario kloppen, dus wel met een afkoopsom over de brug moeten komen.

FalcaoVolgens Bild komt Mourinho niet alleen naar Londen, maar neemt hij Radamel Falcao mee. De Colombiaanse spits van Atlético Madrid heeft zich bij de aartsrivaal van Real, en eerder al bij FC Porto, bewezen als doelpuntenmaker pur sang. Zijn transferwaarde wordt momenteel geschat op zestig miljoen euro.

Ook het contract van de Colombiaan loopt tot medio 2016, waardoor ook voor hem een zak geld op tafel zal moeten komen. Falcao bracht zijn hoge transferwaarde tot stand door in de voorbije twee seizoenen in de Spaanse competitie tot 49 goals in 63 wedstrijden te komen. Ook werd hij in de seizoenen 2010/11 en 2011/12 topscorer van de Europa League met respectievelijk zeventien en twaalf goals.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen