Mourinho: 'In één minuut veranderde alles'

Chelsea-manager José Mourinho wilde geen commentaar geven op de rode kaart voor Thibaut Courtois, die 'alles veranderde' in de wedstrijd tegen Swansea City (2-2).

'Ik ben gelukkig met wat we in de eerste helft hebben laten zien, en ik ben gelukkig met de instelling die we na rust hebben getoond', zei Mourinho na afloop van de openingswedstrijd op Stamford Bridge. 'De spelers weten dat het een slecht resultaat is, maar een punt is een punt als je zo lang met tien man hebt gespeeld.'

Mourinho weigerde in te gaan op de beslissing van scheidsrechter Michael Oliver, die in de 52ste minuut bij een stand van 2-1 Chelsea-doelman Courtois van het veld stuurde na een overtreding op de doorgebroken Bafétimbi Gomis. 'Ik wil daar niet over praten.'

Maar de Portugees besefte dat de uitsluiting wel doorslaggevend was. 'Ze kregen geen kansen tegen elf man. We speelden in de eerste helft heel goed. Na rust, in één minuut was er de penalty, de rode kaart en de goal. Dat veranderde natuurlijk alles.'

'Als je met tien man komt te staan en een voorsprong hebt, dan kan je een strategie bedenken om die te verdedigen. Maar om met een man minder te proberen te winnen is moeilijker', aldus Mourinho. 'Ik zou zeggen dat we de beste ploeg waren met elf man en dat we met tien man hard hebben gevochten.'