Mourinho hekelt speelschema: 'Topduels niet mogelijk'

Reacties

José Mourinho is absoluut niet te spreken over de Engelse speelkalender. De manager van Chelsea vindt dat de FA (Engelse voetbalbond) een grote fout begaat met het inplannen van twee topwedstrijden van zijn elftal in een tijdsbestek van 48 uur.

Mourinho hekelt speelschema: 'Topduels niet mogelijk'

Zondag nam Chelsea het in de competitie op tegen Manchester City (2-1 winst), terwijl dinsdagavond het League Cup-duel met stadgenoot Arsenal op het programma staat. De Portugese manager is van mening dat zo'n strakke planning ten koste gaat van de kwaliteit.

'De Engelse bond kan niet verwachten dat wij op deze manier een topprestatie leveren, dat is onmogelijk', legt Mourinho uit aan The Guardian. 'Als ze willen dat wij geen prijzen winnen, kan dit helpen. Een topwedstrijd tussen twee grote teams was alleen mogelijk als dit duel was verplaatst van de dinsdag naar de woensdag.'

Jeugdploeg
Overigens trok Mourinho zijn dreigement in om van start te gaan met een veredelde jeugdploeg. 'Dat is niet het plan, dat kunnen we niet maken naar onze supporters toe', aldus de excentrieke oefenmeester. 'We proberen onze fans een leuke wedstrijd te bieden, maar ze hoeven geen grote wedstrijd te verwachten.'

'Maar goed, we moeten ook onze spelers beschermen. We kunnen ze niet twee wedstrijden laten spelen in drie dagen tijd', meent Mourinho. Waar Chelsea zondag te sterk was voor Manchester City, boekte Arsenal zaterdagmiddag een 2-0 overwinning op bezoek bij Crystal Palace. Dinsdavond ontvangt Arsenal The Blues in de vierde ronde van het toernooi om de League Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.