Mourinho haalt uit naar Engelse voetbalbond

Reacties

Manchester United-manager José Mourinho is niet te spreken over de Engelse voetbalbond FA, die volgens hem geen enkele rekening houdt met de Europese beslommeringen van zijn ploeg.

Mourinho haalt uit naar Engelse voetbalbond

United plaatste zich woensdag met een 1-0 zege op Saint-Étienne voor de achtste finale van de Europa League, waarvoor donderdag geloot wordt. Mourinho vindt het bizar dat de FA zonder die loting af te wachten al heeft bepaald dat United tussen zijn twee achtstefinaleduels door in het FA Cup-toernooi tegen Chelsea (op 11 maart) moet spelen.

'Dit is slecht voor onze kansen in Europa, ik vind het heel raar dat de FA nu al bekend heeft gemaakt dat we op die maandag tegen Chelsea moeten spelen. Want misschien moeten we wel naar Rusland, Turkije of Griekenland. Er wordt opnieuw onvoldoende rekening gehouden met de belangen van de clubs en het Engelse voetbal', zei Mourinho.

'Ik kan het niet maken om tegen Chelsea met een b-elftal op de proppen te komen, zoals Manchester City vorig seizoen deed. Dat kan ik niet maken, want wij zijn Manchester United', deelde hij ook nog een sneer uit aan de stadsgenoot. 'Ik kan dat ook niet maken ten opzichte van de FA Cup, wat een prachtig toernooi is. Dus mijn enige optie is bij bepaalde spelers wedstrijd op wedstrijd stapelen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.