Mourinho 'gunt' vriend Koeman prijs, wie is FC Eindhoven?

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Mourinho 'gunt' vriend Koeman prijs, wie is FC Eindhoven?

'Who the f*ck is FC Eindhoven?'
Het bescheiden FC Oss van trainer Wil Boessen won vrijdag met 3-0 van FC Eindhoven, dat het dit seizoen erg goed doet. Verrassend misschien, maar niet voor de Limburgse oefenmeester van de Ossenaren. Hij gaf na afloop bij FOX Sports toe dat hij zijn spelers met ferme taal duidelijk had gemaakt dat ze helemaal niet bang hoefden te zijn voor de ploeg van Jean-Paul de Jong.

'Ten eerste vind ik dat Ronald het verdient. Hij is een geweldige kerel en een goede vriend, we hebben bij Barcelona nog kort samengewerkt. Ik ben heel blij dat hij in Engeland werkt en dat het hem voor de wind gaat.'
• Chelsea-manager José Mourinho nam op de persconferentie vrijdag de tijd om Ronald Koeman te feliciteren met de prijs voor Manager van de Maand. Sympathiek? Een beetje, want de Portugees had nóg een reden om blij te zijn met de prijs van Koeman. 'Ten tweede ben ik blij omdat de trainer die die prijs wint de eerstvolgende wedstrijd verliest. Dat gebeurde Garry Monk van Swansea City bijvoorbeeld tegen ons. Dus ik wil die prijs niet hebben', grapte Mourinho.

• Het EK-kwalificatieduel tussen Servië en Albanië liep eerder deze week volledig uit de hand. Slecht nieuws voor SS Lazio, want daar staan drie Albanezen en twee Serviërs onder contract. En dus zouden die vijf elkaar bij terugkomst wel eens in de haren kunnen gaan vliegen... Gelukkig voor de Italiaanse club laten Lorik Cana (Albanië), Filip Djordjevic (Servië), Etrit Berisha (Albanië), Dusan Basta (Servië) en Thomas Strakosha (Albanië, vlnr) zien dat tussen hen alles koek en ei is.

John Guidetti kennen we uit zijn tijd bij Feyenoord al als sfeermaker. Bij Celtic heeft de jonge Zweed de smaak ook al te pakken. Met Virgil van Dijk als beatboxer laat MC Guidetti zijn rapkunsten horen.

'Wesley Sneijder, Nigel de Jong, John Heitinga en ik sloegen bij Ajax in als een bom'
• Een unieke lichting uit de jeugdopleiding van Ajax volgens Rafael van der Vaart. 'Eens in de zoveel tijd heb je zo'n lichting. Pure klasse, maar ook karakter', aldus de 31-jarige middenvelder van Hamburger SV. (Metro)

'Als Keane en ik gaan vechten, zou ik hem inderdaad verslaan'
• Was getekend Patrick Vieira. Roy Keane en Vieira konden elkaar niet zien of luchten. Als speler van respectievelijk Manchester United en Arsenal vochten de middenvelders regelmatig hun vetes uit op het veld. Maar het onderlinge respect is groot volgens de Fransman. (Mirror)

• Drie zoenen van Chantal Janzen voor Memphis Depay, maar slechts twee voor Jasper Cillessen. Pijnlijk!

• Een waar slagveld in de Argentijnse derde divisie. Het duel tussen Deportivo Roca en Cipolletti liep volledig uit de hand en haalde zelfs het einde niet. De dienstdoende leidsman moest de wedstrijd staken omdat er onvoldoende spelers op het veld stonden.....

'Klinsmann schaadt Amerikaanse voetbal'
• Jürgen Klinsmann heeft het Amerikaanse voetbal schade berokkend met zijn opmerkingen over het lage niveau van de competitie in Noord-Amerika. 'Het zijn foute opmerkingen waarmee hij het werk van de bond ondermijnt', laat Don Garber, topman van de Major Soccer League, weten tegenover Amerikaanse media. Klinsmann blijft kalm onder de discussie. 'Het is goed dat we dit soort debatten hebben, dat betekent dat steeds meer mensen in dit land om voetbal geven. Het was nooit de bedoeling de MLS te devalueren met mijn opmerking, ik wilde de spelers alleen maar duidelijk maken dat voetballen op hoog niveau hen verder brengt in hun carrière.'

Frank de Boer versus Ronald de Boer
• De gebroeders De Boer dagen elkaar uit voor het goede doel Spieren voor Spieren.

'Ik ben bang dat ik niet meer terugkeer op hetzelfde niveau'
Javi Martínez vreest na zijn zware knieblessure voor zijn verdere loopbaan. Dat de 25-jarige verdediger annex middenvelder van Bayern München fit wordt gelooft hij wel, maar of hij terugkeert als dezelfde speler niet. De Spanjaard is bang niet meer zijn gebruikelijke niveau te halen. (Marca)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.