Mourinho geïrriteerd: 'Keepers altijd briljant tegen ons'

Manchester United-manager José Mourinho is ondanks de zeer late gelijkmaker van Wayne Rooney niet blij met een punt bij Stoke City (1-1). Geen enkele ploeg in de Premier League speelde vaker gelijk dit seizoen dan United (acht keer).

'We spelen echt te vaak gelijk', vindt Mourinho. 'Het is te makkelijk om te zeggen dat we verdienden te winnen, we moeten gewoon meer scoren', vertelt de manager aan de BBC. Kansen op een doelpunt hadden The Red Devils genoeg in Stoke-on-Trent. In totaal hadden de bezoekers 25 doelpogingen nodig om tot een treffer te komen.

'We misten ongelooflijke kansen. We raakten de paal, de keeper redde veel en we misten grote kansen. Keepers van tegenstanders zijn altijd briljant tegen ons', foeterde Mourinho. Doelman Lee Grant was zaterdag de grote sta-in-de-weg. 'Stoke verdedigde ook ontzettend knap, ze toonden een enorme werklust en deden alles om ons af te stoppen', looft de Portugees de defensie, waar Bruno Martins Indi en Erik Pieters zoals gewoonlijk een basisplaats hadden.

Wayne Rooney brak het verzet van de gastheren uiteindelijk pas in de 93ste minuut. Mourinho wilde echter niet spreken van het redden van een punt. 'We hebben na de 1-0 zeventig minuten gedomineerd en kans na kans gecreëerd. David de Gea heeft niets hoeven doen. We hebben goed genoeg gespeeld om de wedstrijd te winnen, maar dat gebeurt niet. Ik kan dus niet gelukkig zijn.'

De United-manager was wel gelukkig met het record van Rooney, die Sir Bobby Charlton afloste als topscorer aller tijden van The Mancunians. 'Het is het record van de grootste club in Engeland en één van de grootsten ter wereld. Voor hem behoorde het record tot een legende, nu is Wayne zelf een legende.'