Mourinho: 'Europa League is niets voor een club als Chelsea'

Reacties

José Mourinho won de Champions League al eens eerder toen hij Internazionale en FC Porto onder zijn hoede had. Met Chelsea reikte The Special One echter niet verder dan de halve finale. 'Ik wil altijd winnen, maar het is geen obsessie voor mij.'

Mourinho: 'Europa League is niets voor een club als Chelsea'

'Afgelopen weekend speelden we tegen Swansea City, deze week tegen Schalke 04 en volgende week treffen we Bolton Wanderers in de Capital One Cup. Onze aanpak verandert niet', gaf de Portugese manager op het perspraatje voorafgaand aan het Champions League-duel met de Duitse club aan dat hij de competities waaraan Chelsea deelneemt niet rangschikt.

'Maar als ik bij drie verschillende clubs de Champions League zou winnen, zou dat natuurlijk uniek zijn', aldus de tweevoudig winnaar van de Cup met de Grote Oren.

Doorkomen
'Bij Porto won ik het toernooi in mijn tweede seizoen, net zoals ik dat deed bij Inter. Dit is mijn tweede seizoen bij Chelsea…', verwees hij met een knipoog naar zijn verleden. Toch wilde de Portugees niet te veel op de zaken vooruit lopen, al werden de Londenaren in een relatief gemakkelijke poule geplaatst met Schalke 04, Sporting Lissabon en Maribor.

'Voor ons is het nu zaak ervoor te zorgen dat we de groepsfase doorkomen. Dat wordt al moeilijk genoeg. Ik wil in ieder geval niet verder in de Europa League. Dat is niets voor een club als Chelsea', snauwde Mourinho, waarmee hij indirect aangaf niet veel waarde te hechten aan de Europa League-winst in het seizoen 2012/13.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.