Mourinho en Klopp zijn het niet eens na gelijkspel in kraker

José Mourinho en Jürgen Klopp hebben allebei een andere mening over het gelijkspel in het duel tussen hun clubs Manchester United en Liverpool (1-1). Volgens United-manager Mourinho had zijn ploeg zondagmiddag het beste van zijn spel. Liverpool-manager Klopp dacht daar anders over.

De Portugese manager van Manchester United had niet erg genoten van het duel van zondag. 'De wedstrijd was niet van geweldige kwaliteit', zei hij in gesprek met de BBC. 'Beide teams haalden hun topniveau niet. Zij waren slim, namen hun tijd. Ze wisten dat ze in de slotfase in de problemen waren, maar ze gingen er goed mee om.'

James Milner zette Liverpool voor rust op voorsprong nadat Paul Pogba hands maakte en zo een strafschop veroorzaakte. Mourinho had geen mening over de actie van Pogba en de toegekende strafschop. 'Ik heb het niet gezien, maar de scheidsrechter was er maar vijf meter vandaan dus ik moet hem geloven.' Daarna groef Liverpool zich behoorlijk in, vond Mourinho. 'Na rust verdedigden ze met tien man. Wij waren de ploeg die aanviel, zij de ploeg die verdedigde. Ik ben teleurgesteld dat we niet de drie punten hebben gepakt.'

Klopp vond juist dat Liverpool de ploeg was die voor de winst ging. 'Wij waren de betere ploeg, speelden beter voetbal en hadden het beste plan', zei hij tegen Liverpool TV. 'Het was geweldig, ik genoot van de wedstrijd. Veel mensen dachten voor de wedstrijd dat Manchester United over Liverpool zou heenlopen, maar we waren er en ik denk dat iedere supporter van Liverpool tevreden kan zijn over ons optreden.'

Zlatan Ibrahimovic, die Manchester United in de slotfase een punt bezorgde, sprak tegen Sky Sports van een teleurstellend resultaat. 'Zij speelden met hoge druk en in de eerste helft maakten we te veel simpele fouten in onze opbouw. We waren niet op ons best, maar gelukkig hebben we er een punt aan overgehouden.'

United blijft door het gelijkspel zesde met veertig punten, terwijl Liverpool (derde, 44 punten) naliet in te lopen op koploper Chelsea en zeven punten achter staat op de Londenaren.