Mourinho elke dag beter, Hazard strijdt met Courtois

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Mourinho elke dag beter, Hazard strijdt met Courtois

'Ik heb een probleem, ik word alleen maar beter'
• Bescheidenheid siert de mens. Dat gaat niet op voor José Mourinho, de veelbesproken manager van Chelsea. De 52-jarige oefenmeester kan de landstitel in Engeland bijna niet meer mislopen, gezien de voorsprong van zeven punten op stadgenoot Arsenal. Maar volgens hemzelf is dit slechts een voorbode voor meer. 'De manier waarop ik het spel lees, de manier waarop ik me voorbereid en de manier waarop ik train... Ik word alleen maar beter. Er is maar één punt dat ik niet kan veranderen: als ik met de media praat, ben ik nooit hypocriet.' (Daily Telegraph)

'Lionel Messi en Cristiano Ronaldo redden geen levens'
José Mourinho gaat vrolijk verder, alleen richt hij deze keer de aandacht niet op zichzelf, maar op de wereldsterren van Barcelona en Real Madrid. Volgens de welbespraakte Portugees is het onbegrijpelijk dat Cristiano Ronaldo en Lionel Messi in de lijst voorkomen van de meest invloedrijke mensen op aarde. 'Als voetbal alles betekent, zitten we met een probleem.' (Daily Telegraph)

• Wie is de beste tafeltennisser bij Chelsea? Eden Hazard of toch de boomlange goalie Thibaut Courtois.

Zlatan Ibrahimovic is dolblij met zijn hattrick en honderdste doelpunt voor Paris Saint-Germain. De Zweed stuurde na het bekerduel met Saint-Étienne (4-1) een Instagram-post de wereld in, waarin hij poseert met de wedstrijdbal en zijn trofee voor de honderd goals die hij maakte voor de club uit Parijs.

Thiago Alcántara heeft goed naar Nigel de Jong gekeken. De Spaanse middenvelder van Bayern München deed in het kwartfinaleduel om de DFB-Pokal met Bayer Leverkusen de karatetrap van de Nederlander uit de WK-finale van 2010 na. Thiago kwam goed weg, met grote gevolgen. Hij werd niet van het veld gestuurd, maar kreeg slechts geel en uitgerekend hij schoot in de beslissende strafschoppenserie de winnende binnen.

Mario Balotelli kwam afgelopen weekend weer eens in opspraak, omdat hij niet bij de wedstrijdselectie van Liverpool zat voor het uitduel met Arsenal. Volgens Britse media zou de aanvaller de avond voor de wedstrijd in nachtclubs zijn gesignaleerd met drank en vrouwen. Woensdagavond zat de veelbesproken Italiaan ook niet bij de selectie voor het bekerduel bij Blackburn Rovers, maar nu had de spits een legitieme reden. Balotelli had griep en zette een foto op Instagram mét bewijs.

• Behalve goed voetballen en uitstekend een team managen laat Bayern München-trainer Pep Guardiola ook nog eens zien redelijk te kunnen basketballen.

• Voor velen is Cristiano Ronaldo een voorbeeld, zo ook voor deze voetballer in Thailand. Theerathon Bunmathan neemt een hoekschop en weet de bal in één keer in het doel te krullen. De manier van juichen is direct overgenomen van de vedette van Real Madrid. Bunmathan deed dit namens het Thaise Buriram United in de Aziatische versie van de Champions League tegen Gamba Osaka.

'Er zijn trainers die dik in de zestig zijn bij wie de scherpte er een beetje vanaf is. Bij Dick Advocaat is dit zeker niet het geval'
Patrick van Aanholt is lovend over zijn nieuwe coach. De linksback van Sunderland is onder de indruk van Advocaat en diens trainingsmethoden. (AD)

'We zijn niet gewend dat AC Milan zo laag staat, maar de laatste paar jaar is onze kracht gekomen uit onze filosofie, cultuur en organisatie. Onze naam is nog steeds heel erg groot. Milan moet geduld hebben, dan komt het goed'
• Clublegende Franco Baresi blijft optimistisch over de toekomst van de Rossoneri, die dit seizoen niet echt lekker draaien. Milan staat momenteel achtste in de Serie A, met zeven punten achterstand op nummer vijf Sampdoria. De eerste vijf plaatsen geven recht op Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.