Mourinho denkt over opstellen B-team tegen Liverpool

Reacties

Door de Champions League-perikelen overweegt Chelsea-manager José Mourinho komende zondag in de topper bij Liverpool met een B-elftal op de proppen te komen. De Portugees, die erkent niet alleen de beslissing te maken, wil zich volledig focussen op de return in de halve finale van het miljoenenbal tegen Atlético Madrid.

Mourinho denkt over opstellen B-team tegen Liverpool

Dinsdagavond eindigde het eerste duel in de halve eindstrijd na een allesbehalve spectaculair duel in 0-0. Zondag zou Chelsea de titelstrijd nieuw leven in kunnen blazen door te winnen bij Liverpool, hetgeen het gat tussen de nummer één en twee zou verkleinen tot twee punten en tegelijkertijd Manchester City terug in de race zou brengen.

Mourinho weet dat de schijnwerpers in Engeland vol op de topper gericht zullen zijn. 'Ik kan niet alleen beslissen. Het is ook een besluit waarbij ik naar de club moet luisteren. Ik ben slechts de manager  en niet meer. Maar ik weet wel wat ik zou doen. Ik zou zondag de spelers opstellen die woensdag níét in actie komen.'

De Portugees herhaalde vervolgens wat zijn assistent Steven Holland ook al riep onlangs: de Engelse clubs worden vanwege een druk schema benadeeld door hun eigen voetbalbond, terwijl in Spanje wel meegedacht wordt. 'Wij vertegenwoordigen nog als enige ploeg het Engelse voetbal. Spanje is nog present met vier ploegen en daar wordt er wel alles aan gedaan om te zorgen dat die clubs in Europa succes hebben.'

Overigens zal Mourinho bij de return en de jacht op een finaleplek, alsmede zondag sowieso niet over zijn sterkste elf kunnen beschikken. Doelman Petr Cech staat de rest van het seizoen door een schouderblessure aan de kant en ook aanvoerder John Terry viel dinsdag uit. Ook hij lijkt enkele weken toe te moeten kijken met een enkelblessure. Bovendien zijn John Obi Mikel en Frank Lampard geschorst voor de return tegen Atlético Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.