Mourinho: 'Chelsea kan beste manager in historie ontslaan'

Reacties

José Mourinho heeft verklaard dat hij niet uit eigen beweging opstapt bij Chelsea en dat het aan de club is om te besluiten of het de 'beste manager in de clubgeschiedenis' wil ontslaan.

Mourinho: 'Chelsea kan beste manager in historie ontslaan'

'Ten eerste wil ik stellen dat ik geen wegloper ben. Ik neem mijn verantwoordelijkheid, dus ik stap niet op', begon Mourinho na de 3-1 nederlaag op Stamford Bridge tegen Southampton tegenover Engelse media. 'Ten tweede: als de club me wil ontslaan, dan moet ze dat doen. Dan stuurt de leiding de beste manager uit de clubgeschiedenis weg. Dit is dus een cruciaal moment in de Chelsea-historie.'

In zijn relaas riep Mourinho vervolgens het bestuur op om achter hem te blijven staan. 'We moeten elkaar steunen. Natuurlijk wordt het lastig om nog kampioen te worden, maar ik ben ervan overtuigd dat we bij de eerste vier gaan eindigen', stelde de Portugese coach, die momenteel met Chelsea zeventiende staat.

Mourinho probeerde vervolgens de aandacht van zijn eigen prestaties af te leiden door kritiek te uiten op de arbitrage. 'Scheidsrechters zijn bang om beslissingen in ons voordeel te nemen, want de FA straft me wanneer het kan. Duidelijke strafschoppen worden niet toegekend. Zelfs in de Champions League kregen we tegen FC Porto geen penalty', ontvouwde Mourinho een nieuwe complottheorie.

Mourinho werd als Chelsea-coach drie keer kampioen. Daarnaast legde hij drie keer beslag op de League Cup en won hij de FA Cup (2007) en het Community Shield (2005).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.