Mourinho beschouwt Wenger niet als een rivaal

Reacties

Vrienden zullen José Mourinho en Arsène Wenger waarschijnlijk nooit worden. Maar de manager van Chelsea ziet zijn collega van Arsenal, komende zondag de tegenstander in het Emirates Stadium, niet als zijn rivaal.

Mourinho beschouwt Wenger niet als een rivaal

Opvallend, aangezien het in het verleden regelmatig escaleerde in de media, waar Mourinho en Wenger regelmatig sneren naar elkaar. Maar ook op het veld is het wel eens uit de hand gelopen. Vorig seizoen werd Wenger woedend toen een speler van Chelsea een harde overtreding maakte. De manager van Arsenal stoof op Mourinho af en gaf hem een duw.

Toch wil Mourinho niet van een vete weten. 'Ik zie hem niet als mijn rivaal, zo voelt het in elk geval niet', zei Mourinho in aanloop naar de Londense derby van zondag tegen Arsenal. 'Voor mij is de relatie niet anders dan de relatie die ik had met de coaches van Atlético Madrid, AC Milan en Benfica. Maar de verstandhouding met Wenger is ook helemaal niet belangrijk.'

'Hij is de manager van een grote club in dezelfde stad waar ik werk en woon. Een club met dezelfde doelstellingen als mijn club. Dan is er altijd een bepaalde rivaliteit', aldus Mourinho, die tegen The Gunners mogelijk weer een beroep kan doen op clubtopscorer Diego Costa. Een lekkere opsteker. Zeker als je de huidige vorm van Arsenal onder de loep neemt.

De laatste acht competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen door Arsenal, dat koploper Chelsea op tien punten volgt. Overigens zijn de onderlinge resultaten overduidelijk in het voordeel van Mourinho. Van de twaalf onderlingen wedstrijden van de managers van Chelsea en Arsenal verloor de Portugees er niet een. Zeven keer won hij en vijf keer eindigde het onderonsje met Wenger in een gelijkspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.