Mourinho begeleidt Lukaku naar uitgang met trapje na

Reacties

Chelsea-manager José Mourinho heeft Romelu Lukaku kort na zijn overgang naar Everton vilein op de wetten van het topvoetbal gewezen. De Belg vertrok voor 35 miljoen euro, mede doordat zijn Portugese coach weigerde hem een basisplaats te garanderen.

Mourinho begeleidt Lukaku naar uitgang met trapje na

'Romelu is altijd heel duidelijk geweest', begint Mourinho op de clubwebsite zijn uitleg over de transfer. 'Hij wilde per se de eerste spits zijn. Maar bij een club als Chelsea kan ik dat niet aan spelers beloven', aldus de Portugees, die spitsen Diego Costa, Fernando Torres en Didier Drogba ook tot zijn beschikking heeft.

'Vervolgens kwam Everton met een goed bod', vervolgde Mourinho. 'En zoals ik altijd zeg: ik probeer het ook voor de club zo goed mogelijk te doen. We willen binnen de regels van Financial Fair Play blijven, als je dan de kans krijgt voor zo'n transfer.'

Voor de verkoop van Lukaku, David Luiz (50 miljoen euro), Demba Ba (6 miljoen euro) en Patrick van Aanholt (3 miljoen euro) ontving Chelsea 94 miljoen euro. Dat bedrag is ongeveer gelijk aan de zak geld die is neergelegd voor Diego Costa (38 miljoen euro), Cesc Fabregas (33 miljoen euro) en Filip Luís (20 miljoen euro): in totaal 91 miljoen euro.

Toch zegt Mourinho Lukaku niks kwalijk te nemen. 'Het belangrijkste is dat hij gelukkig is. Hij is een goed jochie en goed bezig met zijn loopbaan', besloot Mourinho over de Belg, alvorens hij nog maar eens zijn blijdschap over zijn selectie uitsprak. 'We zijn zo gelukkig met deze spelersgroep. We hebben het idee dat de balans helemaal in orde is met spelers als Didier Drogba, John Terry, maar ook talenten als Andreas Christensen en Nathan Aké.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.