Mourinho baalt: 'Memphis nooit een echte kans gegeven'

Reacties

José Mourinho zegt last te hebben van een schuldgevoel ten opzichte van Memphis Depay. De Manchester United-manager erkent dat de Nederlandse buitenspeler onder zijn leiding nooit een serieuze kans heeft gekregen.

Mourinho baalt: 'Memphis nooit een echte kans gegeven'

Memphis kwam in de Premier League dit seizoen tot vier invalbeurten, in totaal goed voor twintig speelminuten. In de Europa League viel de 22-jarige flankspeler drie keer in en in het League Cup-toernooi was er dan wel een basisplaats.

'Ik zit nog steeds met een slecht gevoel omdat ik niet iedereen een echte kans heb gegeven. Er zijn posities waarop we overbezet zijn. Om eerlijk te zijn hebben jongens als Ashley Young en Memphis Depay nooit echt de kans gehad om zich te bewijzen, niet in de vorm van een serie wedstrijden. Dus dat geeft me een slecht gevoel', aldus Mourinho tegen Sky Sports.

De manager van de huidige nummer zes van de Premier League zegt verder het uitstekend naar zijn zin te hebben in Manchester. Een lucratief Chinees avontuur is voor Mourinho in deze fase van zijn loopbaan dan ook nog absoluut geen optie. 'Het Chinese geld is voor iedereen aantrekkelijk, maar ik geniet meer van voetbal op het hoogste niveau. Ik ben nog veel te jong (53, red.) om naar China te gaan.'

De opvolger van Louis van Gaal tekende afgelopen zomer voor drie jaar op Old Trafford, maar verwacht zelfs nog langer te blijven. 'Ik heb altijd al het gevoel gehad dat ik langer zou blijven. De clubleiding weet dat ik het naar mijn zin heb en dat ik teken als ik een nieuw contract aangeboden krijg. Daar heb ik mijn adviseurs niet eens voor nodig.'

Vertrek
Memphis werd de afgelopen periode meermaals in verband gebracht met een tijdelijk vertrek bij United. Ronald Koeman liet al weten zijn landgenoot graag naar Everton te willen halen, terwijl ook Spartak Moskou interesse heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.