Motivatiefilmpje blijkt geheim achter succes Willem II

Reacties

Mede door een motivatiefilmpje heeft Willem II vrijdagavond de cruciale topper in de Jupiler League tegen FC Dordrecht gewonnen (3-1). Dat verklapte de trainer van de Tilburgers, Jurgen Streppel, na afloop. Verliezend trainer Harry van den Ham wil nog lang niet van een gelopen titelstrijd weten.

Motivatiefilmpje blijkt geheim achter succes Willem II

'In deze entourage kunnen wij simpelweg niet verliezen. Geweldig', doelde Streppel voor de camera's van FOX Sports op de sfeer en het voetbalfeest in Tilburg. Maar er was meer dat had bijgedragen aan het succes.

Streppel: 'We hebben wel een geweldig motivatiefilmpje gedraaid voor de wedstrijd, een filmpje met voor iedereen een persoonlijke boodschap van een vriend, vriendin, familielid, kind of een ander belangrijk persoon. Dat gaf een enorme boost. Al was dat volgens mij niet eens nodig. Het draait om de koppositie. Als je dan niet gemotiveerd bent, dan kun je beter thuisblijven. We hadden misschien meer moeten scoren, maar na zo'n avond kunnen we niet ontevreden zijn. We hebben een geweldige slag gemaakt, die we woensdag kunnen verzilveren.' Willem II heeft nog maar een punt achterstand op Dordrecht, maar kan woensdag door het inhaalduel bij De Graafschap te winnen alleen aan kop komen.

Ruud Boymans (foto) zette zijn ploeg al na drie minuten op voorsprong. Ook hij schrijft het succes toe aan de vliegende start. 'We zaten zo opgefokt in de kleedkamer. We hebben ongelooflijk veel passie en strijd geleverd. Dat kwam diep van binnen. Je zag aan elkaars ogen dat er vuur in zat. In het stadion ontplofte dat. Een geweldige sfeer. Eigenlijk wisten we al na dat openingsdoelpunt dat we zouden gaan winnen.'

Woede
'Wij waren de onderliggende partij in de eerste helft, maar dat kwam puur omdat we niet speelden zoals we gewend zijn', zocht Van den Ham het bij zijn eigen ploeg. De coach vertaalde zijn woede naar een dubbele wissel na ruim een half uur. Erixon Danso en Wilmer Kousemaker moesten plaatsmaken voor Robin Gosens en Felicitiano Zschusschen.

'Ik had het al eerder willen doen', aldus Van den Ham over zijn rigoureuze ingrijpen. 'Ik vond dat ons middenveld overlopen werd. Je kunt wel zeggen dat je alles er aan doet, maar tussen zeggen en doen zit een groet verschil. Ik zag bij Erixon Danso niet de absolute wil om er wat van te maken. Dan wissel ik. Daar ben ik heel makkelijk in. De titelrace is zeker nog niet gespeeld', meent de coach van Dordt. 'Willem II heeft nog twee moeilijke uitwedstrijden en wij moeten de druk erop houden. We zullen wel zien hoe het loopt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.