Olympique Lyonnais heeft zaterdagavond met hangen en wurgen een punt overgehouden aan het bezoek bij Lens. Daarmee is Lyon er niet in geslaagd om de druk op te voeren in de strijd om de Europese tickets.

Lens
Lens
1 - 1
Olympique Lyonnais

De club van trainer Peter Bosz was het nieuwe jaar nog begonnen met een gelijkspel tegen Paris Saint-Germain en enkele winstpartijen, maar tegen AS Monaco ging het aan het begin van deze maand mis. Lyon toonde herstel met een zege op OGC Nice, maar tegen Lens ging de club opnieuw de mist in.

Jonathan Clauss scoorde namens de thuisclub al in de dertiende minuut uit de rebound en Lyon ontsnapte vervolgens aan de 2-0. Seko Fofana leek enkele minuten voor rust de marge te verdubbelen, maar had in aanloop naar zijn goal hands gemaakt. Het antwoord van Lyon was vervolgens perfect: Tino Kadewere werkte een minuut voor rust uit een voorzet binnen voor de gelijkmaker.

De treffer op een belangrijk moment van de wedstrijd leverde Lyon niet de gewenste boost op. Via Karl Toko Ekambi en Lucas Paquetá kreeg het team van Bosz wel kansen, maar Lens kwam er ook regelmatig gevaarlijk uit. Lyon mocht zich vervolgens gelukkig prijzen dat het in de slotfase het punt niet uit handen gaf. Fofana raakte de lat en de VAR greep niet in na een ogenschijnlijke handsbal van Emerson in het eigen strafschopgebied.

Door het puntenverlies zal Lyon toe moeten kijken hoe de concurrentie kan profiteren. Met een beetje pech kan Bosz naar de achtste plaats van de Ligue 1 afzakken.