Moreel succes Athletic de Bilbao voor duel met AZ

Athletic de Bilbao heeft een punt gepakt tegen Málaga, dat zeventig minuten met een man meer speelde (0-0).

In de negentiende minuut zag het er voor Athletic de Bilbao slecht uit. Na overleg met de vierde official stuurde scheidsrechter Alfonso Álvarez rechtsback Mikel San José (foto) met een rode kaart naar de kleedkamer. Aanleiding voor de uitsluiting was een actie jegens Málaga-aanvaller Charles.

Maar ook met een man minder hield Athletic de Bilbao stand. Ondanks pogingen van onder andere Nordin Amrabat slaagde Málaga er niet in de numerieke meerderheid uit te buiten. Door het resultaat blijft Athletic de Bilbao steken op de zevende plaats, waar Málaga met het punt evenmin veel opschiet. Met een zeventiende plaats blijven de zorgen.

Athletic de Bilbao is donderdag de gastheer in de Europa League voor AZ, dat in San Mamés de laatste Europese wedstrijd van het seizoen speelt. De Basken daarentegen zijn al zeker van een plaats in de knock-outfase.