Moratti: 'Geen belang bij dat Sneijder op de tribune zit'

Internazionale-voorzitter Massimo Moratti heeft een dag na de weinig vruchtbare meeting tussen de clubleiding en Wesley Sneijder trainer Andrea Stramaccioni op het hart gedrukt om weer een beroep te doen op de middenvelder.

Moratti: 'Geen belang bij dat Sneijder op de tribune zit'

'Die beslissing ligt nog altijd in de handen van de trainer, maar ik ben de eerste om hem te vragen vragen om Sneijder op te stellen. Ik heb er geen belang bij iemand te betalen om op de tribune te zitten, terwijl hij ons kan helpen met het winnen van wedstrijden', aldus Moratti tegenover Gazzetta dello Sport.

Moratti houdt nog altijd vol dat Sneijder niet speelt vanwege zijn mentale en fysieke staat en dat de vastgelopen contractonderhandelingen er niets mee te maken hebben. Wel stelt hij dat het conflict in het belang van de sfeer binnen het team alsmede van de resultaten snel moet worden opgelost.

Of Sneijder ook na de winterstop nog speler van Inter is, durft Moratti niet te zeggen. 'Ik heb geen idee of hij vertrekt. We hebben nog geen concrete aanbiedingen ontvangen en ook nog niet naar een eventuele opvolger gezocht. Hij is op dit moment gewoon een van ons en moet nog een beslissing nemen over zijn toekomst', hult Moratti zich in nevelen.

Sneijder zelf gaf maandag in de Italiaanse media aan de verlaagde nieuwe verbintenis niet te willen tekenen zolang hij niet speelt. 'Hoe kan ik in deze positie, waarin ik niet speel - en sterker nog - niet eens bij de selectie zit, een nieuw verslechterd contract accepteren?', aldus de verbitterde Oranje-international.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's