Morata geeft met hattrick visitekaartje af aan Zidane

Real Madrid heeft Barcelona weer afgelost aan kop van de Primera División. Álvaro Morata maakte het verschil tegen Leganés: 2-4.

James Rodríguez opende in de vijftiende minuut de score na een fraaie actie van Marco Asensio. Het was echter Morata, die mocht spelen omdat Karim Benzema rust kreeg, die de show stal op bezoek bij de degradatiekandidaat.

De van Juventus teruggehaalde spits maakte op aangeven van Nacho in de achttiende minuut de 0-2 en kopte vijf minuten later met een mooi boogje raak na een voorzet van Mateo Kovacic. Leganés kwam via goals van Gabriel en Luciano nog voor rust helemaal terug in de wedstrijd, maar wie anders dan Morata maakte vlak na de pauze definitief korte metten met de nummer zeventien van La Liga door opnieuw raak te koppen.

Door de zege neemt Real Madrid de koppositie weer over van Barcelona, dat eerder al won van Sevilla. De voorsprong van De Koninklijke bedraagt twee punten, terwijl het ook nog eens een duel minder gespeeld heeft.