Moody opnieuw betrokken bij rel in Engeland

Reacties

Iain Moody is opgestapt als directeur van Crystal Palace. De bestuurder raakte opnieuw betrokken bij een rel en meende niet langer in functie te kunnen blijven.

Moody opnieuw betrokken bij rel in Engeland

The Daily Mail  pakte donderdag uit met de rel. Moody was in het verleden directeur bij Cardiff City en zou in die tijd racistische, homofobe en andere beledigende smsjes over derden heen en weer hebben gestuurd met de manager van destijds, Malky Mackay (foto). Omdat de inhoud van die smsjes werd gelekt, kon de krant er beslag op leggen.

De rel kwam aan het licht omdat Mackay op het punt stond door Moody vastgelegd te worden als nieuwe manager van Palace, dat nog voor de start van de Premier League Tony Pulis op straat zette. De komst van Mackay is door het incident direct van de baan.

Lees hier om welke smsjes het ging.

Eerder incident
Moody raakte eerder al betrokken bij een ander voorval, dat Crystal Palace een boete van 31.000 euro opleverde. Medio april (het vorige seizoen in Engeland dus) won Crystal Palace met 3-0 van Cardiff City, dat zich beklaagde omdat de winnaar op onreglementaire wijze de opstelling van de Welshmen verkregen zou hebben.

Moody was inmiddels weer aan de gang gegaan bij Palace, maar verstuurde per abuis zijn sms met de info die hij via zijn kennissen bij zijn ex-werkgever had verkregen naar Dougie Freedman, manager van Bolton Wanderers en vriend van Cardiff-trainer Ole Gunnar Solskjær. Vanwege hun vriendschap speelde Freedman het opmerkelijke sms'je van Moody door aan Solskjær, waarna het balletje ging rollen.  Cardiff City degradeerde vorig seizoen uit de Premier League .

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.