Monteiro neemt SC Cambuur bij de hand richting play-offs

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Monteiro neemt SC Cambuur bij de hand richting play-offs

Jamiro Monteiro leidde SC Cambuur langs NAC Breda waardoor de Friezen met veel vertrouwen richting de play-offs werken. Ook Emrah Bassan en Tim Coremans blonken niet voor het eerst dit seizoen uit voor hun clubs.

Topdrie van de week

Jamiro Monteiro (SC Cambuur) 8

SC Cambuur draait warm voor de play-offs. In Leeuwarden is de hoop op een snelle terugkeer naar de Eredivisie na de zwakke start van dit seizoen nog altijd levend. Middenvelder Jamiro Monteiro is een van de spelers die de Friezen de weg terug kan wijzen. De Kaapverdiaanse middenvelder maakt een uitstekend seizoen door en behoort wekelijks tot de beste Cambuur-spelers. Ook hij rook vorig seizoen aan de Eredivisie en wil dolgraag terugkeren.

Emrah Bassan (Fortuna Sittard) 8

Wekelijks vragen Fortuna Sittard-toeschouwers zich af hoe het toch mogelijk is dat Emrah Bassan de groen-gele kleuren van de Limburgers verdedigt. Sinds januari is hij als huurling van Galatasaray Fortunees en vanaf het eerste moment toont de Turkse middenvelder aan van uitzonderlijke klasse te zijn. Met zijn vrije trappen en inzicht is hij het niveau van de Jupiler League al ruimschoots ontgroeid. Voor iedere Eredivisie-club is Bassan, die niet onwelwillend tegenover een langer verblijf in Nederland zou staan, een pure aanwinst.

Tim Coremans (FC Dordrecht) 8

Zijn ploeg FC Dordrecht presteert ondermaats dit seizoen, maar doelman Tim Coremans kent een uitstekend jaar aan de Krommedijk. Het moet raar lopen wil ADO Den Haag de huurling komend seizoen niet terughalen. Coremans verricht sensationele reddingen, kan meevoetballen en is ontegenzeggelijk gegroeid dit seizoen. Hij verdient een kans in de Eredivisie en ADO Den Haag zou wel gek zijn als ze hem elders onderbrengen terwijl ze zelf toch echt een jonge betrouwbare goalie kunnen gebruiken.

Bekijk hieronder het Elftal van de Week van de 33ste speelronde in de Jupiler League

De stand in het spelersklassement na speelronde 33
# Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 6,89
2. Tom Overtoom Almere City FC 6,64
3. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,52
4. Soufyan Ahannach Almere City FC 6,50
5. Jorn Brondeel NAC Breda 6,42
6. Tim Coremans FC Dordrecht 6,36
7. Dario Van den Buijs FC Eindhoven 6,35
8. Leroy Labylle MVV Maastricht 6,29
Clint Leemans VVV-Venlo 6,29
Sam Lammers Jong PSV 6,29

Spelers moeten minimaal tweederde van het aantal wedstrijden gespeeld hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.